Владимир Путин заяви днес в реч, която произнесе на парада

...
Владимир Путин заяви днес в реч, която произнесе на парада
Коментари Харесай

Путин: Западните елити сеят омраза, русофобия, налагат правилата си

Владимир Путин съобщи през днешния ден в тирада, която произнесе на парада във връзка Деня на успеха, че светът се намира в основен повратен миг и че руснаците водят патриотична битка за бъдещето на страната си.

„ Днес цивилизацията още веднъж е изправена пред решителен преломен миг. Срещу нашата татковина е разгърната същинска война. Ние отблъснахме интернационалния тероризъм, ще защитим жителите на Донбас, ще подсигуряваме нашата сигурност “, съобщи Путин на празника.

Всяка идеология на превъзходството е по своята същина отблъскваща, смъртоносна и незаконна, акцентира той в речта си на Парада на успеха на Червения площад. В същото време той означи, че западните елити „ не престават да приказват за своята изключителност, да настройват хората едни против други и да разделят обществото, да предизвикат кървави спорове и преврати, да сеят ненавист, русофобия, нападателен шовинизъм, да унищожават тези фамилни, обичайни полезности, които вършат индивида човек “.

Всичко това, съгласно Путин, западните страни вършат, с цел да „ продължат да диктуват, да постановат волята си, правата си, разпоредбите си на народите – всъщност система на обир, принуждение и подтисничество “.

„ Изглежда, че те са не запомнили до какво доведоха безумните искания на нацистите за международно владичество. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло, кой бранеше родината си и не пожали живота си за освобождението на европейските нации “, акцентира президентът.

Паметта на бранителите на родината е свещена за Русия, Москва отдава респект на борците против нацизма от Съединени американски щати, Англия и други страни, увери Путин. Той изрази убеденост, че „ опитът на солидарността, партньорството в годините на битка с общата опасност е скъпо завещание, солидна основа във време, когато набира скорост необратимото придвижване към един по-справедлив многополюсен свят, учреден на правилата на доверие и неделима сигурност, равни благоприятни условия за своеобразно и свободно развиване на всички страни и нации “.

Той акцентира, че Русия, както и безспорното болшинство от хората на планетата, желае „ да види бъдеще, което е спокойно, свободно и устойчиво “, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

В 10-минутната си тирада на Червения площад президентът повтори познати послания, които е отправял неведнъж през близо 15-те месеца на войната на Русия в Украйна. Той съобщи, че „ западните глобалистки елити “ сеят русофобия и нападателен шовинизъм, а украинският народ е станал „ пленник на държавен прелом “ и на упоритостите на Запада, отбелязва Ройтерс.

Путин не загатна провокациите, пред които е изправена Русия, до момента в който силите ѝ се приготвят за предстоящата огромна контраатака от страна на Украйна, нито очерта някакъв път към успеха.

 

Сподели
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР