Владимир Путин Сръбският президент Александър Вучич ще бъде първият чуждестранен

...
Владимир Путин Сръбският президент Александър Вучич ще бъде първият чуждестранен
Коментари Харесай

Путин ще приеме първо сръбския президент Вучич


Владимир Путин

Сръбският президент Александър Вучич ще бъде първият задграничен водач, който ще бъде признат от Владимир Путин след встъпването му служба за четвърти път като президент на Русия.

Двамата водачи ще обсъдят вероятностите за развиването на двустранното съдействие и ще обменят мнение по районните въпроси.

" Руският президент Владимир Путин ще се срещне със сръбския президент Александър Вучич, който ще бъде на работно посещаване в Москва и ще вземе присъединяване в тържествата във връзка на 73-та годишнина от успеха във Великата отечествена война ", оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от БГНЕС.

" Планира се да бъдат разисквани настоящото положение и вероятностите за по-нататъшно развиване на руско-сръбското съдействие, ходът на реализация на взаимните капиталови планове, а също по този начин да бъдат обменени отзиви по настоящи районни въпроси ", прибавиха от там.

Сръбският президент ще бъде първият задграничен водач, с който Путин ще се срещне след полагането на клетва, което се състоя през вчерашния ден. По-рано бе обявено, че Вучич ще посети Москва незабавно след двудневната си аудиенция в Турция, по време на която той организира договаряния с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Путин и Вучич постоянно се срещат и беседват по телефона. През март Вучич поздрави своя съветски сътрудник с успеха на президентските избори. По време на различен телефонен диалог, състоял се няколко дни по-късно, те разискаха изгонването на съветски дипломати от редица европейски страни. Тогава сръбският президент акцентира, че неговата страна няма да се причисли към тези ограничения.

Предишната среща на Путин и Вучич се състоя в Кремъл през декември 2017 година Наред с въпросите на двустранното съдействие в търговията, културата и други сфери тогава бе разисквана и обстановката на Балканите. След договарянията в наличието на президентите бяха подписани редица документи, в това число контракт за обществено обезпечаване, взаимна декларация за съдействие в региона на модернизацията на стопанската система, меморандум за съдействие в региона на туризма.

Освен това Русия и Сърбия подписаха ремонти към междуправителствения контракт, предусещащ анулацията на възбраната за реекспорт на съветски природен газ, а също по този начин допълнение към контракта от 27 март 2013 година за доставката на енергоносители за Сърбия, подписан сред " Газпром износ " и " Югоросгаз ". Както се показва в известието на " Газпром ", в сходство с документа размерите на доставка на съветски газ в границите на настоящия контракт от 2018 година ще бъдат увеличени от 1.5 на 2 милиарда куб.м.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР