Владимир Путин се държа изключително коректно с нашата делегация. Прекарахме

...
Владимир Путин се държа изключително коректно с нашата делегация. Прекарахме
Коментари Харесай

Горанов: Не приемам срещата с Путин като извинение

Владимир Путин се държа извънредно правилно с нашата делегация. Прекарахме 3 часа в Кремъл. Не одобрявам като опрощение тази среща. Това беше една партньорска среща. Ако връзките са ни прагматични, няма да има потребност никой да заплаща на никого.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на финансите Владислав Горанов. "Големите енергийни планове бяха прекъснати поради несъответствия с разпоредбите на Европейска комисия и Европейски Съюз. Най-важното, което постигнахме на тази среща, бе, че България няма да остане без доставки на газ и ще получаваме газ от тръбата, която в този момент се строи в Турция.

Относно "Турски поток ", не очаквайте на среща на такова високо държавно ниво да се вземат решение механически въпроси. Факт е, че доставките на газ бяха контрактувани на политическо равнище. Европа е подвластна от съветския газ и към този миг тази взаимозависимост е непреодолима.

Темата за АЕЦ "Белене " също беше повдигната. АЕЦ "Белене " ще се строи, в случай че на вложителя му излезе сметката. Никой не трябва да внушава, че след срещата в Москва ще изоставим разпоредбите на Европейски Съюз. Европейски Съюз си остава най-важния стратегически и главен сътрудник за нас. Опитваме се да изградим прагматични връзки с Русия и за мен срещата в Русия е сполучлива, тъй като най-малкото се състоя, а и успяхме да подсигуряваме енргийната сигурност на страната ", безапелационен беше Горанов.

"Може би Бойко Борисов трябваше да осведоми Румен Радев за визитата си в Русия, само че това на никое място не е записано по закон. Премиерът не е задължен да дава доклад на президента. Премиерът е задължен да дава доклад на Народното събрание. В момента няма смисъл Борисов да си губи времето и да върви в Народното събрание, с цел да дава отговор на опозицията, която се пробва да изкара дребна политическа конспирация от всичко. Не виждам никакви доказателства за автокрация в страната. Явно президентът още изявява културен потрес. Критиките постоянно са потребни, само че когато са аргументирани. Президентската институция има ясно написани пълномощия, само че те очевидно се виждат дребни на Румен Радев ", разкри министърът.

"В БДЖ са се купували всъщност хубави мотриси, само че доста скъпи. На всичко от горната страна те не са и плащани. На Ивайло Московски не му е елементарно с тази тематика. Може би държавта ще би трябвало да извади средства, с цел да подкрепи сдружението. Служителите ще имат заплати. Тъжното е, че би трябвало да плащаме сметки от предишното ",

"Данък върху хазарта има. За мен е значимо да се ограничи битовия хазарт в хазартните зали, които се намират наоколо до учебните заведения. Истеризацията по тематиката за ограничението на рекламата на хазарта не е пропорционална. Според мен никой не е банкрутирал от обстоятелството, че е изтъркал две билетчета. Не желая да отивам и в другата прекаленост - от заран до вечер да се популяризират тези игри, само че с помощта на тези реклами ви има вас и сте в ефир. За мен тематиката с рекламата на хазарта се преекспонира. Ще забележим какво ще се случи в Народното събрание ", приключи Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР