Владимир Путин разполага с два огромни ядрени бункера на дълбочина

...
Владимир Путин разполага с два огромни ядрени бункера на дълбочина
Коментари Харесай

Times: Бункерите под Москва показват, че Путин се подготвя за армагедон

Владимир Путин разполага с два големи нуклеарни бункера на дълбочина 300 м под Москва, в които може да се поместят 10 хил души, смятат в Пентагона. Според американски военни, фактът, че Кремъл се приготвя за „ някаква форма на армагедон ”, акцентира царящото в Русия мнение, че Съединени американски щати възнамеряват свалянето на Путин, написа Михаел Еванс в Times. „ Москва се притеснява, че опитите на Съединени американски щати да диктуват допустими интернационалните правила заплашват властта на Кремъл, защото утвърждават задгранични намеси във вътрешните работи на Русия” – написа в доклада RUSSIA MILITARY POWER на американската организация за военно разузнаване DIA.

Тази организация за първи път от времето на Студената война разгласява доклад за Русия и това припомня параноята от онази ера, отбелязва Михаел Евънс. Подобни документи за военния капацитет на Съюз на съветските социалистически републики годишно е подготвян от 1981 до 1991 година и в този момент шефът на ведомството военачалник Винсънт Стюарт декларирал, че е настанало време да се върнат към тези изявления заради завръщането на Русия на международната сцена.

В DIA акцентират, че в Русия е непокътната мрежата от дълбоки бункери, които са съединени с железопътни разклонения. Един от бункерите сякаш се намирал под Кремъл, различен – близо до Московския университет. Тези площадки са предопределени за национално командване във военно време. Оттам ръководителите могат при нужда да се реалокират в други командни пунктове отвън столицата и във VIP-терминала на летище Внуково. Още два подземни комплекса американците разкрили на 60 км южно от Москва.

„ Високоефективните системи за поддържане на живота разрешават осъществяване на самостоятелни интервенции в продължение на доста месеци след нуклеарната атака” – се споделя в доклада.

Times обаче отбелязва, че пред Путин стои съществено предизвикателство: тази година финансирането на защитата в действителни оценки ще бъде съкратена с една трета поради намаляване цената на нефта.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР