Владимир Путин пристигна в Крим – в деня на деветата

...
Владимир Путин пристигна в Крим – в деня на деветата
Коментари Харесай

Путин умее да поднася изненади: Президентът пристигна на визита в Крим

Владимир Путин дойде в Крим – в деня на деветата годишнина от анексията на украинския полуостров от Русия през 2014 година, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. По време на изненадващо посещаване в Севастопол – основната база на съветския Черноморски флот, съветският президент посети учебно заведение по изкуствата, съпроводен от локалния губернатор Михаил Развожаев, което бе показано в ефир от телевизия " Росия-1 ".

" Нашият президент Владимир Владимирович Путин умее да сервира изненади. В положителния смисъл на думата ", написа Развожаев в Telegram.

Според него учебното заведение по изкуствата е трябвало да бъде намерено през днешния ден с присъединяване на съветския водач посредством видеовръзка, само че " Владимир Владимирович взе, че дойде персонално. Самият той. Зад кормилото (на колата си). Защото в един исторически ден като днешния той постоянно е със Севастопол и жителите му ", добави губернаторът. Вчера (17 март)  Путин организира заседание по въпроси, засягащи социално-икономическото развиване на Крим и Севастопол, които Руската федерация трансформира в обособени свои субекти, отбелязва ТАСС, изброявайки предходни негови визити на полуострова.

Припомняме, че през вчерашния ден Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на съветския президент, обвинявайки го, че е виновен за военни закононарушения в Украйна. Заповедта за арест на Путин е по съмнение в нелегално депортиране на деца и нелегално прекачване на хора от територията на Украйна в Руската федерация.

Заповедта е " безсмислена " и " юридически оскъдна ”, съобщи Москва неотложно след публикуването на известието.

" Международният углавен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин. Няма потребност да обяснявате КЪДЕ би трябвало да се употребява тази хартия ", написа Дмитрий Медведев в Twitter. 

" Решението на Международния углавен съд, чиято пълномощия Руската федерация не признава, за ареста на президента на Русия Владимир Путин и на детския омбудсман Мария Лвова-Белова нямат никакво значение за Руската федерация, в това число от юридическа позиция ", се споделя в изказването на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова.

Самият Владимир Путин към момента не е направил формален коментар във връзка заповедта за ареста.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР