Владимир Путин прие бивш командир, преминал към КремълСъздават се доброволчески

...
Владимир Путин прие бивш командир, преминал към КремълСъздават се доброволчески
Коментари Харесай

Бойците на „Вагнер“ се завръщат на фронта в Украйна

Владимир Путин одобри някогашен пълководец, минал към Кремъл
Създават се доброволчески отряди

Владимир Путин се срещна с един от най-високопоставените някогашни командири от частната военна компания “Вагнер ” и двамата разговаряха за това по какъв начин доброволчески елементи могат да се бият в Украйна, съобщи “Ройтерс ”.

Срещата акцентира опита на Кремъл да покаже, че страната към този момент е придобила надзор над наемническата група след несполучливия протест на Евгений Пригожин, показва организацията.

От Кремъл оповестиха, че Путин се е срещнал с Андрей Трошев, прочут с псевдонима си “Седой ”, който в този момент работи в министерството на защитата. На срещата е участвал и съветският заместник-министър на защитата Юнус-Бек Евкуров. Тримата са разговаряли за това по какъв начин доброволците могат да извършват бойни задания в зоната на спора в Украйна.

Родом от Санкт Петербург, Трошев е получил голям брой награди като деец от войните в Афганистан и Чечения.

Сражавал се е в Афганистан, а след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики служи в Северен Кавказ в съветската войска, а по-късно в СОБР - поделение на специфичните сили за бързо реагиране към съветското вътрешно министерство, където е бил пълководец.

За службата си в Афганистан Трошев е награждаван два пъти с медал “Червена звезда ”. През 2016 година е награден с най-високия съветски орден “Герой на Русия ” за щурма на сирийския град Палмира, където се сблъсква с бойци на “Ислямска страна ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР