Владимир Путин предлага референдум за източна Украйна, съобщава агенция Bloomberg.

...
Владимир Путин предлага референдум за източна Украйна, съобщава агенция Bloomberg.
Коментари Харесай

Bloomberg: Владимир Путин предлага референдум за източна Украйна

Владимир Путин предлага референдум за източна Украйна, оповестява организация Bloomberg. Руският президент е приказвал за това на закритата за публицисти част от срещата си с съветски посланици и непрекъснати представители.

Предложението на Путин е за гласоподаване, извършено под интернационално наблюдаване, на жителите на сепаратистките територии за статута им, споделиха участвали на срещата. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява детайлностите за казаното от Путин за Украйна на срещата на върха в Хелзинки, като сподели единствено: " Обсъдени бяха някои нови хрумвания. Ще се работи по тях. " В обществената мрежа „ Туитър “ в четвъртък Тръмп назова срещата на върха " огромен триумф " и цитира Украйна измежду обсъжданите области, без да даде детайлности.

Предложението на Путин ще разтревожи украинските управляващи, откакто предходната седмица Тръмп явно остави отворена опцията за признание на присъединението на Крим към Русия през 2014 година, което провокира рецесията, довела до сражения в района на Донецк и Луганск в източната част на Украйна. Украйна предлага автономност на региона под нейно ръководство и поддържа разполагането на интернационалните мироопазващи сили в района. Съединени американски щати и Европейският съюз неведнъж са упреквали Русия в изпращането на войски и оръжия в поддръжка на сепаратистите в източна Украйна. Русия отхвърля обвиняването, макар че Украйна е залавяла редица съветски бойци и оръжия на нейна територия, написа организацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР