Владимир Путин понякога се разголва до кръста при спортни занимания,

...
Владимир Путин понякога се разголва до кръста при спортни занимания,
Коментари Харесай

Владимир Путин: сдържан политик дори по руските стандарти

Владимир Путин от време на време се разголва до кръста при спортни занимания, което е позната част от обществения му облик. Но каква част разкрива Путин от мъжа зад голото тяло е различен въпрос.

След 18 години като водач на Русия - и с още един сигурен шестгодишен мандат след изборите през март - Путин не демонстрира апетитите или уязвимостите, които от време на време персонализират западната политика даже когато са режисирани или спонтанни. Ако има моменти на наслада или потиснатост, те се случват уединено.

Мрачното изражение на президента, неговата дистанцираност и въздържаност се дължат и на по-строгата политическа просвета в Русия. Никога Путин не се е впускал в диви танци като Борис Елцин и не е признавал момчешко въодушевление към роксцената като Дмитрий Медведев, описващ себе си като почитател на " Дийп Пърпъл ".

Той може непрестанно да е нащрек и съзнателно да не разкрива вътрешното си положение поради боязън съперниците да не се възползват. Или може да показва своята същина: човек, толкоз фокусиран върху властта, че всички други ползи бледнеят. Когато президентът на Съединени американски щати Джордж Буш се срещна с Путин през 2001 година и сподели, че е " усетил неговата душа ", някои критици изсумтяха, че Путин няма душа.

" Той инстинктивно не харесва някои хора ", споделя Михаил Зигар, редактор в самостоятелната телевизия Дожд и създател на " Цялото кремълско войнство ". " Той счита, че тези политици, които приказват за полезности, го мамят. " Други обаче виждат известна топлина у Путин. " Непринуден ", вдъхващ кураж и даже с лечебно влияние е описанието, което предложи за него Юрий Толстой, един от преподавателите по право на Путин в Ленинград, в този момент Санкт Петербург.

Толстой, на 90 години, споделя, че 65-годишният президент го посетил през есента, откакто той получил най-високото гражданско отличие на Русия. " Трябва да кажа, че след неотдавнашната среща с Владимир Путин здравето ми се усъвършенства. Той ме извърши с витална сила ", сподели Толстой за АП. " Той е обаятелен и интелигентен мъж. Честен и открит в общуването си с всеки ", споделя Дженевра Луковская, също някогашна негова преподавателка. " Общо казано, президентът Путин дава отговор на характерностите на националната самоидентификация на Русия. "

Русия наподобява също е самоидентификацията на Путин. Ако му липсват цялостна етична система и морални императиви, той има главното възприятие, че е руснак, че евентуално въплъщава самата Русия.

Фотогалерия: Путин броди из тайгата >

" Той не е там, тъй като счита, че е деспот. Не, той има вяра, че е мъжът, опитващ да избави страната ", споделя Зигар.
В същото време " Путин не е стратегически състезател, както го представят; той е по-скоро стратег, бива го в реагирането ", по мнението на Зигар.

Той даде съветските военни офанзиви в Сирия като образец. Мотивът на Путин да стартира акцията в Сирия беше раздразнението му от интернационалните рецензии поради поддръжката на Русия за сепаратистките бунтовници във войната в Украйна.

От това, което е известно за младостта на Путин, се допуска, че той е жадувал за два типа власт - забележима и загадка - в среда, пропита по едно и също време от страданията на Русия и от нейната храброст. Путин е роден на 7 октомври 1952 година в работническо семейство в Ленинград, град, изпълнен от спомените за траялата близо 900 дни нацистка обсада през Втората международна война. Един от по-големите му братя умира от дифтерит по време на блокадата; другият умира няколко месеца след раждането си.

Фотогалерия: Путин в Арктика >

Според " Първия човек ", книга с изявленията, оповестена откакто той стана и. д. президент през 1999 година, Путин и родителите му са живели в неприветлива комуналка с мизерна тоалетна в коридора.

Путин твърди, че при грубите условия през детството си е станал " гамен " и един от малцината в неговото учебно заведение, на който отказали да стане пионер. В ранната си младост Путин канализирал агресивността си в бойните изкуства - спорт, който практикува ненаситно и в късна междинна възраст.

В миг на наивна увереност, споделя той, отишъл в локалното поделение на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и изискал да стартира работа в шпионската работа. Отговорили му, че тя се отнася извънредно скептично по въпроса дали може да се има доверие на сътрудници, пристигнали от улицата.

" През всичките години в университета чаках индивида от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) да си спомни за мен ", споделя Путин. Един ден " пристигна един човек и изиска да се срещне с мен. Той не сподели кой е, само че аз незабавно се досетих. След като не желаеха да кажат къде, ми стана ясно, че е там. "

В последна сметка назначението на Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) се оказва Дрезден, в близкия съдружник на Съветския съюз Източна Германия. Когато по-късно Путин става прочут в Русия, мнозина мърморят, че изпращането му в другарска страна не приказва добре за неговите качества в шпионската игра.

" Не бих преувеличавал смисъла на годините му в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ", където той е по-скоро бюрократ, в сравнение с разузнавач, споделя Зигар. Вместо това той вижда Путиновото " Богоявление " като нещо, което е станало откакто напуща Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и става заместител на Анатолий Собчак, кмета модернизатор на Санкт Петербург.

Собчак е подобен демократ по душа, че разрешава открити избори, а по-късно приема провалянето си в тях.
" Това беше покруса за екипа на Собчак и персонална покруса за Путин, а също урок: по какъв начин да не повтаря в никакъв случай тези неточности: почтени и обективни избори, открити диспути и същински авторитетна съпротива ", съобщи Зигар.

Вероятно урокът ще бъде прибавен на президентските избори през 2018 година На единствения в действителност опозиционен претендент, бореца против корупцията Алексей Навални е съвсем несъмнено, че няма да бъде разрешено да взе участие поради присъда за закононарушение.

Фотогалерия: Путин и Медведев потренираха и закусиха дружно >

Това значи, че руснаците, които се надяват Путин да падне от власт, ще се насочат към другия претендент, Ксения Собчак, дъщерята на Анатолий Собчак, телевизионна персона, която в никакъв случай не е била на политически пост.
Господството на Путин над политическия живот се наложи с необикновена скорост. Малцина, в случай че изобщо има такива, политици са излизали по-бързо от неизвестността, с цел да се трансфорат в персони, предизвикващи мощен интерес вкъщи и в чужбина. Преди да бъде назначен от Елцин за министър председател през август 1999 година, той оглавява Федералната работа за сигурност - една от премничките на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), пост, за който не е присъща видимост.

Елцин сменяше министър председателите с тревожна скорост и Путин можеше да е един от тези, които изхвърчаха през въртящата се врата. Но на втория месец, до момента в който разясняваше първите дни на втората война против чеченските бунтовници, той направи усещане. " В тоалетната да ги хванем, в нужника ще ги убием, в последна сметка ", сподели той.

Непреклонно, мъжкарско, ненапълно с недодялан език, това изказване очевидно разкрива същността на Путин. От тогава той рядко излиза от този обществен имидж. Понякога има по някой къс миг на трогване, когато гали някое от кученцата, подарявани му от задгранични водачи. Веднъж даже смая публиката, като целуна коремчето на момченце, което беше толкоз сладко, че го трогна.

Но доста малко са моментите, в които може да бъде зърнат индивидът Путин. Той в никакъв случай не се появява с двете си пораснали дъщери. Когато през 2013 година разгласи развода със брачната половинка си Людмила, всичко беше деликатно режисирано. Двамата се появиха по националната телевизия в антракта на оперно зрелище, похвалиха постановката и оповестиха, че се разделят.

Контролът е толкоз неразривна част от природата на Путин, че е мъчно човек да си показа какво би правил, в случай че не е президент на Русия. Ако бъде избран отново, мандатът му ще продължи до 2024 година

" Не чакам да се отдръпна след президентския мандат. По-скоро ще заеме някаква позиция да управлява нещата в Русия от друго място ", споделя Дмитрий Тренин, шеф на московския център Карнеги. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР