Владимир Путин не е имунизиран от съдебно преследване за военни

...
Владимир Путин не е имунизиран от съдебно преследване за военни
Коментари Харесай

Путин не е имунизиран от съдебно преследване за военни престъпления

Владимир Путин не е ваксиниран от правосъдно гонене за военни закононарушения, в случай че виновността му бъде потвърдена. Това сподели в изявление за Euronews основният прокурор на Международния углавен съд в Хага, който сега води следствие в Украйна.

Карим Хан съобщи, че високият пост не би оказал помощ на съветския президент да остане ненаказан.
Заповедите от по-високо не са отбрана, нито формалната позиция на обещано лице като военачалник, държавен глава или държавно управление - не е съображение за имунитет. Няма имунитет за интернационалните закононарушения. Един от правилата на Нюрнберг е, че няма отминалост за военни закононарушения или закононарушения против човечеството.
Карим Хан, основен прокурор, Международен углавен съд

Путин и Русия са упреквани в осъществяването на военни закононарушения в Украйна - от безразборни бомбардировки, изнасилвания, убийства до изтезания на цивилни.
Едно е ясно. Не може съзнателно да стреляте по цивилни обекти, учебни заведения и лечебни заведения и жилищни региони, в случай че те ясно не са употребявани като военно преимущество.
Карим Хан, основен прокурор, Международен углавен съд

Според основния прокурор, поради обстановката в Украйна, интернационалното право е по-актуално от всеки път.

" Мисля, че законът би трябвало да изиграе своята роля. Няма да реши всички проблеми на света, само че би трябвало да разчитаме на него в сериозните моменти, на които сме очевидци. Те касаят всички нас. Това не е холивудски филм. Не е някаква драма. Това е нещо близко и персонално за прекалено много хора ", акцентира основният прокурор на Международния углавен съд.

Хан и неговият екип сега проверяват военни закононарушения в Украйна дружно с шест страни от Европейски Съюз под шапката на Евроюст, организацията на Европейски Съюз за правосъдно съдействие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР