Владимир Путин може да заплаши с ядрена война, но има

...
Владимир Путин може да заплаши с ядрена война, но има
Коментари Харесай

Владимир Путин е заплаха - но той не е реалният риск от ядрен Армагедон, прогнозира експерт

Владимир Путин може да заплаши с нуклеарна война, само че има друга страна, която повече наподобява да провокира Армагедон, твърди специалист по защитата.

След нахлуването на Русия в Украйна преди повече от две години, страхът от нуклеарен спор се увеличи с напрежението сред Русия и Запада в най-високата си точка от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година Известно е, че Русия има най-големият нуклеарен ресурс в света - и Путин заплаши да ги употребява.

Но проф. Джон Строусън сподели пред The ​​Mirror, че не вижда Русия като съществена причина за нуклеарна война, защото тя е „ централизирана “ страна с ясна властова база в лицето на Путин и той знае, че потреблението на бомба би било опустошително за всички.

Вместо това той има вяра, че по-голяма опасност идва от Пакистан, защото е „ надалеч по-малко постоянна страна “ и „ ние не знаем кой я ръководи “. Професорът по право, полиция и правораздаване сподели: „ Не бих споделил, че Путин търси нуклеарен спор, само че колкото по-дълго продължаваме, толкоз по-вероятн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР