Владимир Путин, изпращайки фрегатата Адмирал Горшков с ракети

...
Владимир Путин, изпращайки фрегатата  Адмирал Горшков  с ракети
Коментари Харесай

С Цирконите Путин предупреждава САЩ, че няма да отстъпи от целите си в Украйна

Владимир Путин, изпращайки фрегатата " Адмирал Горшков " с ракети " Циркон " на далечно корабоплаване, предизвестява Запада, че няма да отстъпи и е подготвен да вдигне залозите.

Руският президент Владимир Путин изпрати в сряда новопостроената военноморска фрегата " Адмирал Горшков ", въоръжена с нуклеарни хиперзвукови крилати ракети " Циркон ", на дълго корабоплаване.

Това стана по време на видеоконференция с министъра на защитата Сергей Шойгу и капитана на фрегата Игор Крохмал.

Фрегатата принадлежи на Северния флот и е основана на Колския полуостров. Спуснат на вода през 2018 година, той стана първият транспортен съд на съветския флот, оборудван с най-новите хиперзвукови ракети " Циркон ". Путин изрази убеденост, че сходно мощно оръжие няма аналози и " надеждно ще отбрани Русия от евентуални външни закани ".

По думите на министъра на защитата Сергей Шойгу фрегатата отива на странствуване в Атлантическия и Индийския океан. Основните задания на пътуването ще бъдат противопоставяне на заканите за Русия и поддържане на „ мир и непоклатимост дружно с други другарски страни “.

" Корабът е минал през цялостен цикъл на подготовка за круиза. Корабът е зареден с боекомплекти от системите " Циркон " и " Калибър ", системи за противовъздушна защита, торпедни оръжия и артилерия. Екипажът на кораба е подготвен за осъществяване на бойни задачи ", сподели Шойгу.

Какво могат да създадат ракетите Циркон?

Министърът означи, че Циркон летят със скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука, могат да преодолеят всяка система за противоракетна защита и имат обхват на деяние над 1000 км. Добавяме, че този двустепенен ракетен модел е с дължина от осем метра и е оборудван с правопоточен мотор.

„ По време на полета ракетата е изцяло покрита с плазмен облак, който гълтам всевъзможни радиочестотни лъчи и прави ракетата невидима за радара. Това й разрешава да остане незабелязана “, споделят от американския мозъчен концерн Missile Defense Advocacy Alliance.

Какво обръщение изпраща Путин на Запада?

По думите на Reuters, далечното корабоплаване на „ Адмирал Горшков “ значи сигнал от Путин към Запада, че Русия „ няма да отстъпи от задачите си във войната в Украйна “.

Политологът Сергей Марков счита, че това е сигнал към НАТО, гласящ: няма потребност от ескалация преди офанзивата на съветските въоръжени сили в Украйна.

" Защо в този момент? Може би съветската войска е подготвена за нахлуване в Украйна и преди този момент нахлуване Кремъл дава сигнал на НАТО - няма потребност от ескалация. Ще съжалявате ", написа Марков в своя TG канал.

Добавяме, че като са ситуирани край крайбрежията на Съединените щати, Циркон са способни да ударят центровете за взимане на решения в континенталната част на Съединените щати в границите на 5-10 минути след изстрелването. Ако Съединени американски щати предадат на Украйна РСЗО, които доближават до Москва, тогава с прекомерно висока сигурност може да предположите, че скоро по-късно „ Адмирал Горшков “ ще пусне котва някъде в Карибите.

Предният фронт се раздвижи

От „ земята “ се оповестява, че съветската войска е навлязла в центъра на Соледар, изтласквайки останките на нацистите към северните околности, където „ нашите, които неотдавна превзеха Яковлевка, ги чакат “, написа блогърът Сергей Лебедев (Рунтавият).

Той отбелязва, че се нанасят удари по пунктове на централизация на нацистите в Николаевска област, в Очаков и в Галициновска област, както и Гуляй-Поле в Запорожка област.

Сергей Лебедев отбелязва, че през целия ден над Донецк лети авиация, която наподобява „ добива инцидентно оживелите в Дружковка “. Те също по този начин оповестяват, че " нашите са постигнали прочут прогрес в посока Купянск " и натискат в Артьомовск.

„ Чувстваме, че съветската военна машина е в придвижване “, сподели Лебедев.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР