Владимир Путин е сменил ръководителя на военноморските си сили в

...
Владимир Путин е сменил ръководителя на военноморските си сили в
Коментари Харесай

Newsweek: Путин уволнява началника на руските военноморски сили на фона на съкрушителните загуби

Владимир Путин е сменил ръководителя на военноморските си сили вследствие на поредност от украински удари по Черноморския флот, сочи информация, оповестена в Newsweek.

(Във видеото научете повече по тематиката: Руски патрулен транспортен съд е бил ударен от украински дронове)

Подкрепяният от Кремъл вестник " Известия " заяви, че адмирал Николай Евменов, който е командващ на съветските военноморски сили от 3 май 2019 година, е " уволнен и ще бъде сменен " от адмирал Александър Моисеев.

Евменов към момента попада като пълководец на военноморските сили на уеб страницата на съветското министерство на защитата, което не е направило публично известие.

Главнокомандующий Военно-морским флотом России адмирал Николай Евменов отправлен в отставку.
— Радио Свобода (@SvobodaRadio)
От Newsweek вършат уточнението, че са потърсили формалните източници за коментар, само че все още на издание на информацията, подобен не е получен. 

В публикацията от три параграфа на вестника са дадени малко детайлности за преместването, като се изключи че е маркирано друго разбъркване на висшия команден състав през април 2023 година, когато адмирал Сергей Авакянц е сменен като пълководец на Тихоокеанския флот от командира на Балтийския флот адмирал Виктор Лиина.

Петербургският информативен канал " Фонтанка " оповестява, че Мойсеев, " воин на Русия ", е назначен за " изпълняващ длъжността главнокомандващ на съветския флот и че скоро постът ще стане непрекъснат ".

Що се отнася до Евменов, " мнението на Адмиралтейството е недвусмислено - той няма да се върне на поста си ".

Мойсеев следи разширението на Черноморския флот в Севастапол, който поема отпред през 2018 година, а през май 2019 година е назначен за пълководец на Северния флот, където в миналото е бил инженер в отдела за електронна война.

⚡️Главнокомандующий ВМФ России адмирал Николай Евменов отправлен в отставку — Средства за масова информация

Поступают сообщения, что на его место краткотрайно назначен адмирал Александр Моисеев.

Официальных заявлений ещё нет.
— Донбасс Сегодня (@DonbassSegodnya)
Последното му предопределение следва многократните удари на силите на Киев по Черноморския флот в хода на пълномащабното навлизане на Путин.

От мозъчния концерн на института " Хъдсън " оповестяват за Newsweek, че Украйна " е напът да ликвидира половината от в миналото могъщия Черноморски флот на Русия до 2025 година " и че " от началото на войната Украйна е потопила или съществено развалила към 30 % от флота ".

Флагманският крайцер " Москва " бе потънал през април 2022 година, а при нахлуване против щаба на флота в Севастопол, Крим, съгласно известията са убити над 30 офицери.

Миналия месец военноморски безпилотни самолети унищожиха съветската ракетна корвета " Ивановец " и сполучливо нападнаха съветски десантни кораби, в това число " Цезар Куников ", покрай южния кримски град Алупка, югоизточно от Севастопол.

На 5 март патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Сергей Котов " беше ударен и погубен при нощна офанзива, за която се твърди, че е дело на украинското военно разузнаване.

В неделя украинското партизанско придвижване " Атеш " заяви, че сполучливите украински удари са принудили Русия да транспортира корабни мотори от окупирания Крим до военноморската база в Новоросийск, в съветския Краснодарски край.

" Убедени сме, че Черноморският флот ще се трансформира във флотилия от речни блата. Или ще бъде изцяло погубен ", се споделя в обявата на Атеш в Телеграм.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР