Владимир Путин е наредил на армията си да превземе град

...
Владимир Путин е наредил на армията си да превземе град
Коментари Харесай

Путин иска Авдиивка да бъде превзета до Нова година, след като не стана до 1 декември

Владимир Путин е наредил на армията си да превземе град Авдиивка в украинската Донецка област до края на годината, съобщи БГНЕС. Кремъл желае да „ стартира годината с победи на фронта “, откакто всички опити на окупарторските сили да завладяват града до оповестяването на президентската кандзидатура на Путин или най-малко до неговата " директна линия " не съумяха.

Според съветски медии, желанието на Путин е не просто завладяване на Авдиивка, а това да стане " допустимо най-скоро ".

В същото време не всички са удовлетворени от тази заповед на Москва, тъй като съветската войска търпи огромни загуби в борбите при Авдиивка със бранителите на Украйна - до 600 души дневно.

" Ако в този момент от 200 до 600 бойци дневно умират и губят ръце и крайници край Авдиевка, можете ли да си визиите какво ще стане, в случай че засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им сподели, че ще има демобилизация, по този начин се надяват да оцелеят. Някои даже се прострелват в крайници, с цел да не тръгнат на взлом. Знам два такива случая. И в този момент като похлупак това бързане... " - оплаква се един от съветските офицери.

Окупаторите считат, че е допустимо да завладяват Авдиивка преди Нова година, само че се съмняват, че това разпореждане ще бъде изпълнено. По-рано Путин беше сложил задача на армията си да превземе града преди 1 декември.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР