Владимир Пелов крещял Имам граната“ при бягството си от затвора,

...
Владимир Пелов крещял Имам граната“ при бягството си от затвора,
Коментари Харесай

Пелов бягал и крещял `Имам граната`, откриха част от нея в двора на затвора

Владимир Пелов крещял „ Имам граната “ при бягството си от пандиза, а през днешния ден там бе открита и част от ръчна граната. Очевидци също по този начин настояват, че Пелов държал още нещо в ръката си, с изключение на револвера, с който стрелял.

Пелов избяга през вчерашния ден в късните следобедни часове дружно с Радослав Колев. В същото време министърът на вътрешните работи Валентин Радев през днешния ден съобщи, че управлението на пандиза е било известено за проектите на Пелов още от предходната година. Затворникът обаче бива осъден само с тарашене на стаята и то направено при започване на 2018-та, описаха за OFFNews източници по следствието.

Член 120 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането би следвало да бъде тъкмо за такива случаи:

Когато е належащо за попречване на бягство, посягане върху живота или здравето на други лица, както и на други закононарушения, със заповед на основния шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " лишеният от независимост може да бъде изолиран в единична килия за период до два месеца без право на присъединяване в групови мероприятия.

Такава изолираност обаче не е имало. Заради несъблюдение на отговорностите си, двама затворнически шефове през днешния ден подадоха оставка, а двама нарушители са на независимост. 

Пелов въпреки всичко е бил в карцера, само че не поради плануваното бягство. Преди години, по време на инспекция в килията му, е открит мобилен телефон, а на него клипове, на които са мъчени хора. За това получил 10 дни наказване.

Бягството

Пелов и Колев са били в помещението, където пандизчиите получават техника, пратена извън - бързовари, отоплителни печки. В миг, когато се подавал огромен пакет през отвора на PVC дограмата, Пелов извадил револвер и го опрял в главата на техника. Двамата с Колев нахлуват вътре, Пелов нанася удар на служителя, а неговият съучастник в бягството заплашва с нож различен пандизчия, работещ там.

После двамата траяли през вратата и заплашили надзирателя в кабинката още веднъж с револвер. Били подгонени, Пелов стрелял отвън пандиза с револвера си „ Макаров “ и се качили в автомобил. Шофьор не ги е чакал, а самият автомобил стоял на улицата от няколко дни.

Ключов инструмент за бягството е револверът, с който остава мистерия по какъв начин Пелов се е сдобил. Участието на надзорник във въоръжаването на наказан нарушител, прочут в престъпните среди като безсъвестен палач, звучи извънредно безогледно за каквато и да било сума. Телефони и опиати – да, револвер, с който да бъде заплашен живот – по скоро не.

Начини за снабдяване на артикули в пандиза без намесата на надзиратели не са малко. Прехвърлянето през стената, съвсем като в старите филми, още е вид за доставка. Надзирателите постоянно откриват неща в буферните зони сред оградата и стената, както и по бодливата тел.

Мястото, през което Пелов и Колев избягали, не за пръв път става обект на напрежение. Преди две години там беше наръган надзорник в друго бягство на рецидивист. Управата на пандиза не реагирала, а през днешния ден историята се повтаря, този път най-малко без съществено потърпевши, само че това единствено поради милостта на избягалите нарушители

Едва през днешния ден, освен това единствено за два часа, на съответното място беше инсталирана железна решетка.

В средите на надзирателите към този момент се обмисля митинг. Най-вероятно той ще е след празниците, на 10 март, като ще бъде в София. Планира се той да бъде народен, с надзиратели от цялата страна. В взаимност със столичните сътрудници и за мизерните условия на труд.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР