Владимир НИКОЛОВУстремилият се към 12-а поредна шампионска титла Лудогорец спечели

...
Владимир НИКОЛОВУстремилият се към 12-а поредна шампионска титла Лудогорец спечели
Коментари Харесай

Лудогорец взе трета купа

Владимир НИКОЛОВ
Устремилият се към 12-а поредна шампионска купа Лудогорец завоюва за трети път Купата на България. Финалът за трофея се игра пред рекордно дребна аудитория (едва 1200 зрители) на Националния стадион " Васил Левски " и разградчани победиха с 3:1 против ЦСКА 1948.
Победата на " орлите " донесоха бразилецът Кайо Видал (8 и 43) и аржентинецът Матиас Тисера (81). За " алените " дебютанти на край почетно означи голмайсторът на efbet Лига Ивайло Чочев (59). През втората част реферът Драгомир Драганов анулира по един гол на противниците след инспекции с ВАР поради засади.
Само двама българи (националите Кирил Десподов и Спас Делев) играха за спечелилите. За столичани чужденците бяха едвам трима, а като запаса през втората част влезе и кабовердецът Стийв Фуртадо.
Още първоначално Игор Тиаго не съумя да засече подаване на Игор Пластун на метър от голлинията, а в идната офанзива Елитон избави сигурен гол, избивайки удар на Оливие Вердон. Вратарят Даниел Наумов не се намеси добре при центриране на Кирил Десподов и на празна врата Видал (8) откри. Десподов надбяга защитата на " алените " в 15-ата мин. и центрира към Спас Делев, който с глава не откри вратата. От средата на терена Педро Нареси откри с извеждащ пас Десподов, той отклони по земя към Видал (43) и бразилецът удвои.
На полувремето Марио Топузов и Стийв Фуртадо замениха Емил Ценов и Реян Даскалов и това освежи играта на ЦСКА 1948.
Добра композиция на " алените " по левия фланг приключи с ниско центриране на Георги Русев и Чочев понижи с удар от близко.
ВАР накара арбитъра да признае третия гол на Лудогорец, който преди този момент бе отменил поради засада. Влезлият като промяна на Десподов Тисера (81) вкара след бърза контраофанзива, подхваната от бразилците Мануел Шоу и Рай Нашименто. В края националът на България Наумов опази вратата си при удари на Нашименто и Тиаго.
Лудогорец подвигна трофея за трети път след 2012 и 2017 година В неделя отборът гостува на ЦСКА 1948 и за шампионата.
" През целия шампионат се борихме, с цел да стигнем този край. Клуб като Лудогорец не може да си разреши да отписва Купата на България. Имаме още три мача до края на сезона и би трябвало да ги спечелим. Не мисля за идващия сезон, а единствено за сегашния и това да спечелим купата ", съобщи Петев, който подвигна купата и през 2012 година
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР