Владимир Карамазов отново ще играе пред френска публика след големите

...
Владимир Карамазов отново ще играе пред френска публика след големите
Коментари Харесай

Владимир Карамазов тръгва на турне във Франция

Владимир Карамазов още веднъж ще играе пред френска аудитория след огромните гастроли на „ Казанова “ в Авиньон и Париж през 2010 и 2012 година.

През януари пиесата „ Танцът Делхи “ на Иван Вирипаев ще бъде показана на огромна сцена в театъра в Тулуза. А през февруари „ Богът на касапницата “ на Ясмина Реза ще гастролира в Париж. Това е първото излизане на двата спектакъла отвън България, като билети могат да се закупят на касата на театрите или онлайн.

Спектакълът „ Танцът Делхи “ с режисьор Галин Стоев, който е една от новите продукции на Народен спектакъл „ Иван Вазов “, ще има осем представления в THÉÂTRE NATIONAL DE TOULOUSE – на 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19 и 20 януари и ще се играе на български език със надписи на френски. В пиесата Владимир Карамазов Карамазов е единственият мъж, на който партнират пет изключителни актриси - Светлана Янчева, Радена Вълканова, Елена Телбис, София Бобчева и Радина Кърджиловаа, за която тази роля е дебют в трупата на Народния спектакъл.

Хитовата пиеса на Ясмина Реза – „ Богът на касапницата “ с режисьор Антон Угринов ще зарадва театралната аудитория в Париж на 9 и 10 февруари в Théâtre de Fénelon-Sainte-Marie. Сюжетът му ще преведе и френските фенове през трагични обрати в срещата на две наставнически двойки, които разискват разпрата сред техните единайсетгодишни синове, при която едно от момчетата, наречено „ клеветник “, счупва с пръчка два зъба на другото. Постепенно, не без помощта на препоръчаната от семейство Рей бутилка уиски, сдържаните и общителни връзки губят от блясъка си, а родителите замязват от ден на ден на децата си – безразсъдни, избухливи, нападателни. Бавно и застрашително иззад маската на благоприличието наднича Богът на касапницата....

Другите срещи на артиста с представители на френската просвета са с режисьора Тиери Аркур в „ Идеалният мъж “ – режисура на Народния спектакъл и с режисьора Франк Дайрис във кино лентата „ Наив “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР