Владимир Хавинсон, един от най-известните руски геронтолози, член на Руската

...
Владимир Хавинсон, един от най-известните руски геронтолози, член на Руската
Коментари Харесай

Почина личният геронтолог на Путин, работил за удължаване на живота до 120 години

Владимир Хавинсон, един от най-известните съветски геронтолози, член на Руската академия на науките и създател на Института по геронтология, умря на 77-годишна възраст, оповестява The Moscow Times .

В пресата Хавинсон е именуван " персоналният геронтолог на Путин " и в продължение на десетилетия изследва процеса на стареене и методите за удължение на дейния живот, като създава 13 медикаменти и 64 хранителни добавки. През 2017 година Путин награди Хавинсон с орден " Орден на дружбата " за обилни достижения в медицината. В изявление за изданието " Фонтанка " преди церемонията Хавинсон съобщи, че издръжливостта на човешкия организъм може да доближи 120 години, само че не и по-малко от 100 години. " В Стария завет се споделя, че Бог е дал на индивида толкоз години живот ", изясни Хавинсон.

" Рекордът в Книгата на Гинес е 122 години, който се държи от Анна Калман от Франция. В Русия върхът е 117 години и се държи от Варвара Семенякова. Така че 100 години е минимумът. Хавинсон даде обещание на Путин " най-малко още 20 години " деен живот и назова съветския президент " модел за подражателство " с " голям капацитет ".

В предишното Хавинсон също по този начин е подчертавал, че медицината би трябвало да удължава живота на ръководителите в държавния уред, тъй като " никой в никакъв случай не може да размени умел водач ". " А без него в страната ще стартира политическа рецесия ", добави Хавинсон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР