- Влади, тази вечер Националният стадион ще бъде ваша сцена.

...
- Влади, тази вечер Националният стадион ще бъде ваша сцена.
Коментари Харесай

Графа взривява стадион Васил Левски с невиждан концерт

- Влади, довечера Националният стадион ще бъде ваша сцена. Как се чувствате, мислейки си за това, което ви следва?

- Мислите ми са чисти. Доста положителни, наситени с неспокойствие, каквото не съм изпитвал до момента. Националният е най-големият ни стадион и в действителност за първи път ще направя личен концерт на такава огромна локация. Аз дори леко виждам да не го мисля доста (смее се), тъй като цялата тази преживелица е голяма. Щастлив съм, че съумявам да резервирам колкото се може успокоение и самообладание. Ще е непочтено, в случай че не кажа, че от време на време се събуждам нощем и си договарям текстовете и на коя ария тъкмо къде и по кое време се появявам на сцената, по какъв начин тъкмо ще си хвана китарата, дали ще е добре настроена, връзките сред частите и още доста други дреболии, които към този момент са направени.

Както за всеки един концерт, аз самият съм си моторът на шоуто и действително, преди да стартира целият екип да работи по осветяване, мултимедийна сценография, хореография, снимане, аз разказвам всичко по минути и секунди, всяка една ария. Правя най-основното скеле на един концерт, по което започваме да работим с музикантите на подготовките и всички други по веригата. 

- Защо точно вие го вършиме?

- Аз класифицирам песните постоянно, тъй като това e музиката, която аз съм написал и може би най-добре чувствам коя след коя ария да се появи. В случая беше мъчно да се направи сет листа. Много дълго време го променях – размествах песни, махах, добавях, след това отново ги сменях, до момента в който най-после се почистиха нещата. За мен се получи един златен сет лист, който хората ще чуят на 30 септември. Много е мощен. Една доста добра композиция сред към този момент тоталните шлагери и новите части от албума, които влизат доста елегантно в програмата и някак си не стоят като нови, макар че действително ще ги свирим за първи път онлайн пред аудитория. Много е вълнуващо. Нямам доста думи и прилагателни, с които да го опиша, тъй като се прави за първи път в поп музиката в България. 

- С кои музиканти ще се качите на сцената?

- Освен че направих скелето на концерта като драматургия, огромна част от концертните аранжименти са мое дело, другата част са музикалният шеф на групата Борислав Бояджиев – Борче, който е подобен от много години. Бандата е тази, с която излязох на сцената на " Арена София “ преди 6 година Оттогава свирим дружно и сме създали десетки концерти – Борчето, Венци Трифонов, Миро Иванов, Васето Крумов, Александър Обретенов, Краси Тодоров и страхотните девойки от ЛаТиДа. Много съм благополучен, тъй като всички се вълнуват и дават всичко от себе си. Всеки един от тях способства със своя гений – кое по какъв начин ще се изсвири, какво да се добави и къде. Фината работа я свършихме при започване на лятото и сега прекосяваме през програмата всеки ден, тъй като е значимо една стратегия да бъде задоволително дълго време репетирана, с цел да може да се получи брилянтно на концерта. Ние тук се борим за едни-два часа, а по принцип огромните групи, като приготвят такава стадионна стратегия, по-късно потеглят на обиколка по целия свят години наред. Ние ще го създадем в този вид единствено един път довечера, на 30 септември!

- Големият концерт ще е придружен с редица зелени интензивности. Разкажете ни за тях.

- Заедно с финансовата институция, която ни оказва помощ, направихме една паралелна акция, която върви – " Бъди зелен “. Нашият зов към всички почитатели, които ще дойдат, е да го създадат посредством метро, градски превоз, пешком и всевъзможни други способи, само че да не употребяват колите си. Центърът за градска подвижност ще се погрижи разписанието на метрото, рейс №204 и тролей №7 да бъде учестено. Благодарение на нашите сътрудници ще има места за разделно мятане на боклуци на стадиона. 

- Концертът има идея, към която всички гости са съпричастни и тя е в поддръжка на изявените български деца. Защо е значимо някой да ти подаде ръка?

- Много е значимо, тъй като е хубаво най-много някой да ти даде убеденост, че има смисъл. Този концерт е не просто най-големият в моята кариера до този миг, а е концерт с идея, който да даде добър образец на децата, които стартират занапред или към този момент се занимават с изкуство, спорт, просвета. Виждаме, че се раждат изключителни гении в България и би трябвало да им се оказва помощ, да се поддържат. Това беше и повода да се обърна към фондацията на Димитър Бербатов и да създадем по този начин, че 5 лева от всеки билет да отиват за тази идея. Нургюл Салимова е била дете на тази фондация. Едно друго надарено дете ще се качи с мен на сцената – Ивайло Василев се споделя, той е типичен пианист, лауреат на доста награди и ще свирим една от известните ми песни. 

Аз съм почнал като дете да се занимавам с музика и в никакъв случай не съм си и мечтал за момента, в който ще стигна до Националния стадион. Няма невъзможни неща, обаче стига да си самоуверен и да мечтаеш, да си пореден, да имаш значителен марж на усърдие и непримиримост. Няма по какъв начин да стане единствено с помощ от някой различен. Ти би трябвало на първо място да си окажеш помощ самичък, усъвършенствайки се. Но хората към теб, в случай че ти дават мощ и религия, че можеш да успееш. Ето тук е нашата роля като по-големи, които да дадат добър съвет и образец, тъй като към този момент са минали по този път.

Апелирам всички да доведат децата си и да чуят българска музика, изпълнена от едни от най-хубавите български музиканти. Децата ще чуят посланията и ще ги схванат. Ще им останат в съзнанието, както на мен са ми оставали толкоз доста песни от детските години. До ден сегашен ги помня и са ми обичани. Това е доста значимо – да се основава добър усет и да има наличие в музиката и текстовете. Винаги съм се стремял да го върша и се веселя, че през годините това най-сетне стартира да се прави оценка. Децата до 4-годишна възраст влизат гратис с компаньон на концерта, а над 4 години с билети на половин цена.

- С Любо и Орлин към този момент усетихте страстта на Националния, защото бяхте част от благотворителния мач, който Стилиян Петров провежда на 6 септември. Какво си казахте по-късно?

- Запявайки на Националния стадион, аз персонално се почувствах доста спокоен, все едно съм си вкъщи. Може би, тъй като вървя непрекъснато там. Откакто сме оповестили концерта нещо все ме тегли натам. Усещам силата на това място. Имах възприятието, че съм го правил и различен път, доста необичайно чувство. Много е вълнуващо, тъй като е огромно, тъй като хората са доста по-шумни, тъй като са доста повече (смее се). Нямам самообладание да чуя по какъв начин публиката запява " Ако има парадайс “ и други емблематични песни и по какъв начин това море от хора ще звучи… Даже не дръзвам да си го представям прекомерно доста, тъй като желая да не загарям в страстта, а да я усетя на място. Както съм я усещал като почитател, когато съм бил на други огромни концерти като на " Колдплей “, да вземем за пример.

Или последно на Националния на Imagine Dragons. Много ме зареди, че имаше хора, които ме спираха и споделяха: " Е, Графе, доста се радваме, ти си идващият, на който ще дойдем на концерт, към този момент имаме билети “ и " Успех “. Това са положителни знаци и се веселя, че се взехме решение всички дружно да създадем тази стъпка, тъй като тя не е просто моя. Аз не мога да си я отнемам единствено за себе си, тя е обща на всички хора, които мислим, работим и туптим в един темп.

- На концерта тази вечер ще чуем най-големите ти шлагери от последните 30 години. Има ли парче, което да е най-сантиментално за теб?

- Да, има една такава ария. Тя е напълно нова от последния албум и е най-личната ми от него. Посветена е на моя татко. Казва се " Утеха “. Реално в никакъв случай не съм я свирил онлайн. Аз я изсвирвам на китара и я пея. И защото е обвързвана с моя баща, той ще бъде на стадиона и мисля, че ще бъде най-трудната ария, която ще извърша. Чисто прочувствено е доста значима за мен. Темата за любовта към родителите е основна и това обръщение е част от концерта. Трябва да почитаме, да не стопираме да обръщаме внимание на най-близките си хора – на родителите. Да ги поддържаме, тъй като когато те са в по-напреднала възраст, би трябвало да не престават да усещат нашата обич, тъй като те през целия си живот са ни давали всичко.

Често се получава, че поради забързаното ни всекидневие стопираме да обръщаме внимание на родителите ни, а те не стопират да ни мислят до последния си мирис. Искам това да се чуе на този концерт. Освен че песента е мощна и е благодарствена към родител, тя е откровена и показва безусловната любов сред един наследник и неговия татко. Аз съм благополучен, че ще мога да я извърша онлайн и че моят баща ще е там и ще я чуе. Той, несъмнено, я е чувал доста пъти в албума, само че онлайн тя звучи покъртително с групата.

- Може би има хора, които те мислят за вманиачен – да опиташ да напълниш Националния. Какво би им споделил?

- О, сигурно има доста такива хора. Има и такива, които не ми желаят положителното. Винаги е по този начин при тези, които съумяват да реализират задачите си. Нищо не бих им споделил. Всеки един човек, който ще пристигна на този стадион, ще способства за повдигането на българската поп музика на друго равнище. Нещата ще звучат и ще наподобяват по-различно след 30 септември, тъй като към този момент ще се види, че това е допустимо.

- След Националния стадион – накъде?

- След това не преставам да върша музика. Ще имам и клубни огромни участия. Няма да спирам да обикалям. Разбира се, желае ми се да направя огромно турне следващата година и ще го направя, защото тази година ограничих доста концерти в другите градове. В София не съм свирил от 9 месеца. Липсват ми клубните участия и на драго сърце ще се върна на тази сцена. Няма да си кажа, че това е било всичко. Напротив, ще си не преставам да върша това, което най-вече обичам и мога.

- Вярваш ли, че на всеки човек му е предопределено нещо и както споделят – не можеш да избягаш от ориста си?

- Не знам. Не съм се замислял върху този въпрос. Аз персонално за себе си съм бил постоянно признателен на Господ, че ми дава тенденция в точните моменти. Явно аз имам задача да върша неща, които са разнообразни и които се случват от време на време за първи път. Някак да мисля малко по-напред. Не мога да заставам на едно място и да се удовлетворявам с триумфа като подобен. За мен триумфът е нещо доста илюзорно и преходно. Иска ми се музиката, която съм написал и която би останала в годините, сама да приказва за мен. Това ще остане моята визитна картичка. Радва ме, че хора до ден сегашен загатват разнообразни мои огромни концерти, които са се запомнили през годините.

- Учебната година стартира. Ти с изключение на артист си и татко. Как върви всекидневието отвън огромния концерт?

- Ежедневието си върви. С Мария се грижим за двете ни деца. Вълнувахме се за стартирането на образователната година. Децата към този момент са много по-големи и независими отпреди. Разбира се, че продължаваме да ги поддържаме във всяко едно нещо, което вършат. Слава Богу, аз съм непрекъснато покрай тях. Ние сме доста близки и сме другари. Това е доста значимо.

- Защо е значимо да бъдем другари с децата си?

- Защото за тях е доста значимо да усещат не просто някакви строги господари, жестоко казано, а другари и съидейници, изключително когато влязат в тази по-трудна възраст. Трябва да демонстрираме повече схващане. И за нас като родители е значимо да сме близки и да споделяме, да не се опасяват да приказват с нас. Така сме били и ние със сестра ми с нашите родители, към този момент единствено с татко ми. Тази непосредственост остава и е ужасно да я има.

Това е той:

Роден е на 21 юли 1978 година в София

Син е на музикантите Тони Ампова и Кирил Ампов от " Спешен случай “

Дебютира на музикалната сцена едвам десетгодишен с песента " Мама, баща и аз "  

Първият му албум " Гумени човечета " излиза през 1993 година

През 2008 година основава продуцентска компания " Монте Мюзик "

Първият български реализатор с №1 шлагер в класацията на MTV - World Chart Express

Със брачната половинка си Мария имат две деца

Източник: " Телеграф "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР