Вкусовите рецептори на езика са отговорни за това как мозъкът

...
Вкусовите рецептори на езика са отговорни за това как мозъкът
Коментари Харесай

7 причини, заради които не усещаме вкуса на храната

Вкусовите рецептори на езика са виновни за това по какъв начин мозъкът ни прави оценка избран усет. Оказва се, че най-различни фактори могат да повлияят на усещането и даже нормалната храна става безвкусна.
1. Инфекции
Както вирусите, по този начин и бактериите могат да повлияят на усета. Най-често това се случва поради загуба на подушване, назална конгестия. Не можете да усетите пълноценния усет, без да помиришете!
2. Соматични проблеми
Проблемите с мозъка са постоянно срещана причина за изменени при вкусовите рецептори. При склероза, болест на Алцхаймер, Паркинсон този признак е доста чест.
3. Недостиг на витамини
 9 метода да започнете да се храните здравословно без доста старания 9 метода да започнете да се храните здравословно без доста старания
Не единствено околната среда въздейства директно на нашето здраве, само че и диетата ни. За страдание не можем да променим външните фактори, само че може да прочие..
Ако ви липсват микроелементи, минерали, витамини, най-вероятно усетът няма да бъде толкоз подробен. Проверете за дефицит на витамини В, А, цинк и мед. Понякога е задоволително да извършите курс банкет на витамини, с цел да коригирате обстановката.
4. Нарушение на нервната система
Нервната система е проводник на усета и обонянието. Ако нервите са развалени по време на заболяване или по друга причина, не е изненадващо, че обонянието и усетът са мощно изменени. Такова следствие може да предизвика зараза в ушите, хирургическа интервенция, зъбни операции, дисфункция на лицевия нерв и контузия на главата. 
5. Лекарства
Приемът на медикаменти е друга причина за утежняване на усета и обонянието. Ако медикаментът съдържа АСЕ инхибитори, усетът най-вероятно ще се утежни. В допълнение, някои медикаменти съдържат съставни елементи, които предизвикват сухота на лигавиците, надлежно нарушавайки работата на рецепторите. Бъдете деликатни, когато приемате антибиотици, хормони, диуретици, мускулни релаксанти, антидепресанти. Те също по този начин пречат на усета на медикаментите против меланхолия, гъбички, алергии, вируси, за лекуване на централната нервна система.
 Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото Консумацията на тези храни ще ви помогне за детоксикация на тялото
Пролетта е тук, въпреки студеното, тъмно време да не подсказва за това. Сезонът на пробуждането тропа на вратата ни и е време да прочист...
6. Възраст
Вкусовите рецептори с възрастта стават все по-малко и работят по-слабо, в сравнение с през младостта. Нарушаването на обонянието също е проблем, обвързван с възрастта, всичко това дружно въздейства отрицателно върху чувствата при хранене. Има още един фактор - банкет на медикаменти, болести, които зачестяват с възрастта.
7. Лоши привички
На първо място, това се отнася за тютюнопушенето, за заплахите за което всички знаят. Цигарите имат неприятен резултат освен върху кръвоносните съдове, белите дробове, само че и върху чувството за усет. Не всеки знае, че цигарите съдържат разнообразни канцерогенни субстанции, алкалоиди, които унищожават клетките, в това число рецепторните кафези. Последните изследвания демонстрират, че усетът на пушачите е мощно нарушен спрямо непушачите. 
Възприемането на усета, без горепосочените аргументи, нормално е на непрекъснато равнище. Рецепторите се актуализират постоянно, само че от време на време усетът внезапно се губи. На първо място, това може да бъде породено от следните болести: пострадвания и болести на ушите, главата, настинки, синузит, белодробни инфекции, проблеми с венците.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР