Вкусовете на се нито 4, както векове наред се приемаше,

...
Вкусовете на се нито 4, както векове наред се приемаше,
Коментари Харесай

Вкусовете не са 5, а горчивото е белег, че ядем нещо отровно

Вкусовете на се нито 4, както епохи наред се приемаше, нито са 5, каквато е по-модерната трактовка, нито 6-те, които считат в научните среди. Нобеловата премия тази година отиде при хората, които потвърдиха, че с изключение на тези налични рецептори и тези, с които усещаме над 400 базови аромата, това, което назоваваме събирателно ВКУС ЗА ХРАНА се образува и от кожните ни чувства за храната – дали е топла или студена, твърда или мека. Всичко това се синтезира в мозъка, който дава комплексния отговор и ние запомняме КОЕ ХАРЕСВАМЕ/НЕ ХАРЕСВАМЕ, КОЕ НИ Е ПРИЯТНО/НЕПРИЯТНО, А ЧРЕЗ НЕВРОМАРКЕТИНГ ВЕРИГИТЕ – ОСОБЕНО ЗА БЪРЗА ЗАКУСКА, И ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НИ СЪЗДАВАТ ЗАВИСИМОСТИ.
Преди дни в различен наш лайфхак на тематиката по какъв начин избираме храната и по какъв начин тя ни носи позитивни страсти, към този момент дадохме образец с въпросните вериги за „ боклук-храна”, както я назовават англоезичните.
Невромаркетигнгът е ориентиран да ни манипулира посредством позитивната страст, която ни дават с добавена към всички артикули захар – дори към сякаш суперсолените пържени картофи, да не приказваме за кетчупи, майонези и даже горчици – сякаш горчиви.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР