Вкусното греяно вино е едно от големите зимни удоволствия за

...
Вкусното греяно вино е едно от големите зимни удоволствия за
Коментари Харесай

Греяно вино с мед! Да си доставим удоволствие и да прогоним настинките (РЕЦЕПТА)

Вкусното греяно вино е едно от огромните зимни удоволствия за небцето. Прекрасната напитка се тачи съвсем на всички места в Европа, а към този момент никой не може да си показа провеждането на Коледен панаир без чаша уханно и тонизиращо греяно вино.

По остаряла традиция то се подготвя от алено вино и разнообразни добавки. Погрешно е публикувано мнението, че в случай че имаме некачествено вино, то ще бъде идеално за греяно – не че няма да се получи, само че компромисът не може да се замаскира изцяло. За това е належащо да използваме хубаво алено вино. В националната ни медицина пък греяното вино е залегнало като един от най-хубавите способи да се предпазим от връхлитащите ни през студената част на годината настинки.

Освен благоприятния загряващ резултат, то способства за по-добрата работа на кръвоносната система.

Рецептите за греяно вино са многочислени и се разграничават доста или малко една от друга. Тук ви предлагаме тествана рецепта, която същински ще ви сгрее и ще повдигне настроението ви.

Необходими артикули:
✔️ 1 литър алено вино;
✔️ 2 сладки ябълки;
✔️ половин кафена чашка мед;
✔️ 15 зърна черен пипер;
✔️ 5 зърна карамфил;
✔️ пръчка канела;
✔️ лимон (за украса).

Начин на подготвяне: в подобаващ съд подгрейте виното и прибавете меда, почистените и нарязани ябълки и останалите съставки. Бъркайте пламенно, до момента в който медът се разтвори изцяло и внимавайте виното да не кипне. Когато се загрее задоволително, свалете съда от котлона и захлупете с похлупак за 10 минути, по-късно прецедете и сервирайте в чаши, украсени с резенчета лимон и ябълка.

Наздраве!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР