Вкусно и красиво - разкошен десерт, който да поднесете при

...
Вкусно и красиво - разкошен десерт, който да поднесете при
Коментари Харесай

Тиквени рула и кошнички

Вкусно и красиво - луксозен десерт, който да поднесете при специфичен мотив

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 пакет, фини
● орехи - 1 ч.ч. рязани
● тиква - 1 кг
● краве масло - 60 г
● олио - 5 с.л.
● захар - 5 с.л.
● ванилия - 2 бр.
● орехови ядки - 10 бр. цели
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

За тиквените рула:

Тиквата се измива и се нарязва на резени. Кората се обелва и частите се настъргват с едрата част на рендето. Настърганата тиква се изпържва в съд с малко олио до омекване, като се разбърква понякога.

Подслажда се със захарта и се прибавят нарязаните авансово орехи, ванилията и канела по избор. От фините кори се вземат по два листа и се намазват с меко краве масло. Листите се поръсват с тиква и се навиват на руло.

Намаслете тава с краве масло. Наредете ги в нея. Сложете ги в загрята фурна, да се пекат на 180 градуса до зачервяване. Когато изстинат рулата, се нарязват на части. Поръсват се с пудра захар.

За кошничките:

Вземете по два листа от корите и ги срежете, както са един върху различен с ножица на 3 правоъгълника. Всеки правоъгълник срежете на 4 квадрата.

За изработката на една кошничка, са нужни 4 бр. квадратчета от получените от единия правоъгълник. Всяко квадратче намажете леко с меко краве масло. Поставете върху първото квадратче второто по този начин, че да се разминават връхчетата. Редувайте ги по този начин 4-те и ще получите сходство на ветрилце.

Четирите намазани квадратчета, както са дружно, ги поставете във формички за мъфини и притиснете като кошничка. Във всяка сипете по 1 с.л. плънка от тиквата с орехите.

Върху плънката боднете в допълнение рулце от кора с тиква, необятно към 2 см, което е направено от обособени квадрати, навити на рулце. Поставете в средата на кошничката изправено като цилиндър, а върху него една цяла орехова ядка.

Изпечете в загрялата фурна на 180 градуса до зачервяване. Поръсете с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР