Вкусните ядки са една от най-важните и ценни храни, които

...
Вкусните ядки са една от най-важните и ценни храни, които
Коментари Харесай

Ядките, които лекуват

Вкусните ядки са една от най-важните и скъпи храни, които наложително би трябвало да участват в менюто ни. Специалистите са безапелационни – в случай че включите единствено 30 грама ядки дневно, ще укрепите освен имунната си система, само че ще си осигурите и всички нужни субстанции за организма.
Различните ядки оказват помощ за разнообразни неща, а някои от тях пък могат да имат даже негативно влияние, основно върху фигурата ви.
Важно е да знаете – когато ядете ядки, дано бъдат сурови. Всякакви добавки – сол, подправки или масло, понижават полезността и усилват калориите. И още  - при печене губят половината си витамини. Също по този начин 200 грама шоколад с цели лешници, не е същото като няколко сурови лешника.
Най-полезните ядки:
 Най-здравословните и потребни ядки и семена Най-здравословните и потребни ядки и семена
Ядките и семената са известни артикули за ядене в доста култури. Те са и значим детайл от здравословната диета. Ако хапвате най-малко час...
Орехи – Съдържат най-голямо количество алфа-линоленова киселина. Тя понижава възпалението на артериите и доста усъвършенства тяхното здраве. Те засищат и съдържат ненаситени мастни киселини, което ги прави подобаващи за всяка диета.
Бадеми – те са водещ източник на витамин Е, мощен антиоксидант, който понижава холестерола в кръвта. 45 грама бадеми дневно понижават риска от сърдечно-съдови болести. Помагат още за понижаване на холестерола, а също така съдържат мед и манган, като дейно се борят със свободните радикали. Бадемите са богати на магнезий, който е значим за поддържане на артериите и усъвършенства притока на О2 и хранителни субстанции в организма.
Тиквено семе – можете да ги консумирате сурови или изпечени във фурна. Вкусни са като добавки към салати, супи, сосове. Доказано е, че съдържат съединения, които сполучливо борят раковите кафези и имат противовъзпалително деяние. Една шепа от тях понижава възможностите за рак с цели 23%. Вкусните семки понижават и неприятния холестерол с 13%, а също така намаляват риса от пораждане на кръвни съсиреци, инсулт и инфаркт.
Фъстъци – тези ядки остават недооценени, а от време на време даже се отхвърлят. Основната причина за това е високата им калоричност. Едно изследване демонстрира, че приемът на фъстъци или фъстъчено масло балансират равнището на захар в кръвта и предотвратява развиването на диабет вид 2. Фъстъците са добър вид за здравословна закуска. Имат богат усет и даже оказват помощ за отслабването. Фъстъците усъвършенстват паметта, тъй като съдържат витамин B3, който подтиква интензивността на цялото тяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР