Вкусната какаова напитка е любима на мнозина. Ако тя ежедневно

...
Вкусната какаова напитка е любима на мнозина. Ако тя ежедневно
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете какао всеки ден

Вкусната какаова напитка е обичана на мнозина. Ако тя всекидневно участва в менюто ви сигурно ще ви е забавно да разберете какво тъкмо се случва с тялото ви при нейната консумация.
1. Набавяте си съвсем цялата дневна доза от желязо и мед
Натуралното какао на прахуляк съдържа огромно количество потребни за организма минерали. Това са калий, мед, магнезий, калций, желязо, цинк, манган, както и витамини от група В и РР. Консумацията на една чаша от напитката ни набира съвсем цялото количество от дневната доза желязо и половината от целесъобразната дневна стойност мед.
2. Кръвоносните съдове и сърцето ви ще укрепнат
Двата съществени минерала в какаото - мед и желязо укрепват кръвоносните съдове, сърцето и нервните нишки.

3. Ще се предпазите от тумори
Друго преимущество на какаото е богатият му антиоксидантен състав. Флавоноидите в него защищават клетките на тялото от окисляване и предотвратяват образуването на тумори.
4. Кръвното ви ще се намали
Полезните субстанции в какаото, с изключение на всичко друго, подтикват образуването на азот, който оказва помощ за разпределяне и разширение на кръвоносните съдове. По този метод кръвното налягане се намалява, а кръвоносните съдове укрепват. Това предотвратява развиването на исхемична болест на сърцето, инфаркт и инсулт. За страдание точно заболяванията на сърдечно-съдовата система постоянно са придружени от продължителен стрес.
5. Ще се контролират хормоните на напрежението
Какаото има способността да се бори със напрежението, регулирайки хормоните кортизол и катехоламин. Какаовата напитка оказва помощ за унищожаване на остатъка от тези хормони, като по този метод понижава чувствителността на организма към стрес на биохимично равнище.

6. Настроението ви ще се усъвършенства
Наред с това потреблението на какао се свързва и с различен позитивен резултат - освобождението на хормоните на насладата серотонин и ендорфини. Благодарение на тях по-лесно ще се избавите от насъбраното напрежение.
7. Мозъчната ви активност ще се усъвършенства
Според невролозите Симоне Камандола и Марк Матсън постоянната консумация на какаовата напитка или мрачен шоколад усъвършенства мозъчната активност, понижава риска от развиване на свързани с възрастта дегенеративни болести и защищава нервните кафези от разрушение. Но дружно с антистресовия си резултат, какаото подтиква дейното кръвообращение в мозъка, което може да ви е от изгода при душевен действия, само че надали ще ви се отрази добре преди лягане.
Консумацията на огромни количества какао не се предлагат за хора със съществени болести на сърдечно-съдовата система, бъбречни и чернодробни болести, както и с язва в изострен етап или уролитиаза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР