Вкусна запеканка с много сочно месо, а карфиолът и броколите

...
Вкусна запеканка с много сочно месо, а карфиолът и броколите
Коментари Харесай

Пилешка запеканка с броколи и карфиол в сос с моцарела

Вкусна запеканка с доста сочно месо, а карфиолът и броколите нежни, обхванати с кремообразен сос от моцарела.

Необходими Продукти

● пилешко месо - 500 г филе или от бут
● карфиол - 250 г
● броколи - 250 г
● сметана - 300 мл готварска
● сирене - 150 г Моцарела
● яйца - 2 бр.
● черен пипер - 1 ч.л. надробен
● чесън - 1 скилидка
● сол - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Измийте карфиола и броколите, разделете на приблизително огромни съцветия. В тенджера налейте литър вода, прибавете щипка сол и поставете на котлона да заври.

Пуснете зелевите съцветия във врящата вода за 1-2 минути, прецедете в гевгир и ги поставете в купа с ледена вода (вода с повечко кубчета лед в нея), с цел да спрете процесът на варене.

В тавата, в която ще печете запеканката, поставете нарязаното на дребни хапки пилешко месо овкусено с черния пипер. Поставете тавата в авансово нагрята на 200 °C фурна и печете, до момента в който месото промени цвета си и пусне сока си. Прецедете сока и оставете да се охлади.

В купа налейте сметаната и прибавете настърганата моцарела, яйцата, ситно нарязаната скилидка чесън, аления пипер, охладения сок на месото и сол на усет, разбъркайте на еднородна примес.

Разпределете отмерено месото в тавата, подредете шахматно зелевите съцветия и залейте с кремообразния сос. Завийте тавата с фолио и я поставете в авансово нагрята на 200 °C фурна и печете за 30 минути. Премахнете фолиото и оставете пилешката запеканка да се запече на същите градуси за към 8-10 минути, до златисто кафяв тен.

Вкусна пилешка запеканка с броколи и карфиол в сос с моцарела - с доста сочно месо, а карфиолът и броколите нежни, обхванати с кремообразен сос от моцарела.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР