Вкусна и лесна торта Гараш приготвена в домашни условия -

...
Вкусна и лесна торта Гараш приготвена в домашни условия -
Коментари Харесай

Вкусна торта Гараш

Вкусна и лесна торта Гараш приготвена в домашни условия - вкусотия, която не се подготвя по никакъв начин мъчно и заслужава място на вашата софра

Необходими Продукти

за блатовете


● белтъци - 10 бр. яйчни
● захар - 250 г
● орехи - 300 г
● брашно - 40 г
● какао - 1 с.л.

за крема


● вода - 100 мл
● шоколад - 50 г
● какао - 1 с.л.
● масло - 250 г краве
● жълтъци - 5 бр. яйчни
● коняк - 1 ч.л.
● пудра захар - 5 с.л.

за ганаша


● сметана - 200 мл течна
● шоколад - 200 г естествен

Начин на подготвяне

Приготвят се блатовете, като за задачата разбийте белтъците със захарта на пяна, по-късно прибавете орехите, какаото и брашното и разбъркайте деликатно с шпатула. Тази примес е задоволително за приготвянето на 4 блата.

Тава с диаметър 26 см постелете с хартия за печене и изсипете част от сместа, като я разпределите отмерено по дъното на тавата и я сложете в авансово загрята фурна на 170 градуса.

Процедурата е същата и с останалите три блата – сместа разпределете, тъй че да ви стигне за всички блатове. Изпичат се доста бързо, тъй че внимавайте да не загорят - на мен ми лиши по към 10-тина минути за всеки.

В тенджерка сипете водата и сложете на котлона, когато заври сложете разчупеният шоколад, разбъркайте и прибавете и какаото. Когато шоколадът се разтопи и хомогенизира, се маха от котлона. Добавете коняка и оставете да се охлади леко.

Маслото разбийте със захарта до кремообразно, след което прибавете един по един жълтъците и най-после сипете от сместа с шоколада. Всичко се разбърква с миксер до хомогенна кремообразна примес.

Изпечените блатове оставете добре да изстинат и чак по-късно им се маха деликатно хартията за печене.

Тортата оформете, като единия блат намажете с част от крема, сложете идващия, отново от крема и по този начин до края, като най-после намажете добре с крем на всички места. Оставя се в ледник на студено за няколко, часа с цел да стегне кремът.

Шоколадовият ганаш се подготвя, като сметаната сложите в касерола на котлона и преди да заври, прибавете шоколада, разбъркайте до цялостно хомогенизиране.

Оставя се на хладно да се охлади и сгъсти и с него покрийте шоколадовата торта. По предпочитание се поставя за декорация кокосови стърготини, орехи или бадеми.

Вкусната торта Гараш е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР