Включването на тези специфични билки за отслабване във вашите рецепти,

...
Включването на тези специфични билки за отслабване във вашите рецепти,
Коментари Харесай

11-те най-добри билки за отслабване

Включването на тези характерни билки за намаляване във вашите предписания, ще усъвършенства загубата на тегло и цялостното богатство, дружно с доста други изгоди за здравето.

Някои билки и подправки могат да бъдат потребни за всеки. Билките за намаляване могат освен да ви оказват помощ да регулирате метаболизма си и да изгорите мазнините, само че и да се борите против сърдечните болести, да ви оказват помощ елементарно и бързо да се възстановите от грип и да помогнете за изчистването на дихателните пътища, с цел да дишате по-добре.

Следните билки и подправки имат доста лечебни цели, в това число лекуване с натурални артикули и изцяло поддържане на положително оптимално здраве.

1. Джинджифил

Този главен антиоксидант има доста капсаицин, деен съставен елемент в лютите чушки, който форсира метаболизма и усилва изгарянето на калории. Доказано е също по този начин, че покачва възприятието за задоволеност. Джинджифилът е от тези билки за намаляване, които са отлично лекарство и за смутен корем или за облекчение на гаденето.

Джинджифилът е една от билките за намаляване посредством угнетяване на апетита, възстановяване на храносмилането, обезпечаване на сила, стабилизиране на кръвната захар, както и понижаване на възпалението и облекчение на напрежението. ( 1 )

Можете да сложите джинджифил в чаи за намаляване (добра композиция е зелен чай с джинджифил, лимон и мед), салати, сосове и смутита.

3. Куркума

Подобно на джинджифила, тази билка за намаляване е доста известна в източноиндийските ястия. Съдържа фитохимикал, наименуван куркумин, който противодейства на всяко инфектиране в човешкото тяло. Тогава телата реагират, като стават по-възприемчиви към метаболитен хормон, наименуван лептин – на собствен ред, насърчавайки загубата на тегло. ( 2 )

Куркумата ще се бори против стареенето, алергиите, рака, гъбичните инфекции, сърдечните болести, психологичните болести и ще лекува рани, усъвършенства храносмилането и паметта, управлява кръвната захар и лекува белите дробове.

Можете да включите куркума в ястия с пиле, марината от месо, яхнии, ориз, мляко, кафе, чайове и смутита.

3. Магданоз

Магданозът освен е една от най-популярните подправки и билки за намаляване, само че може да направи доста повече от прибавянето на цвят към едно от вашите ястия.

Магданозът може да бъде много елементарен за развъждане в личния ви дом или в градина, което го прави доста по-лесен за достъп и приложимост по-често.

Доказано е, че усъвършенства метаболизма в черния дроб. Да не забравяме, че черният ни дроб е най-голямата жлеза в тялото ни, тъкмо до стомаха ни и е от значително значение за храносмилането, метаболизма и съхраняването на хранителни субстанции.

Магданозът съдържа антиоксиданти, които да ви запазят млади, има антибактериални свойства и понижава риска от рак.

Вместо да се чувствате ленив, включете тази ароматна зелена билка в супи, доматени сосове, върху риба на скара и всевъзможни меса.

4. Розмарин

В търсене на най-хубавата билка за намаляване ще споменен и добре познатата ви фалшификация, която участва в съвсем всяка кухня.

Със своите „ борови иглички “ и хубав мирис, тази билка за намаляване съдържа карнозна киселина, антиоксидант, който покачва загубата на тегло, като в същото време понижава наддаването на тегло и равнищата на глюкоза в човешкото тяло.

Учените са разкрили и съсредоточени съединения, наречени полифеноли и флавоноиди в розмарина, в сравнение с във всяка друга билка. Тези съединения оказват помощ да се блокира ензим вид 2-диабет, елиминирайки възможностите за развиване на заболяването.

Розмаринът е натурален ускорител на имунната система и антибактериален, усъвършенства кръвообращението в тялото, детоксикира черния дроб, противовъзпалително е и предизвиква здравето на дихателните пътища, усъвършенства паметта и подкрепя храносмилането.

Добавете розмарин към вашите сосове, комбинирайте със зехтин и чесън за усет, а също по този начин върви отлично с всевъзможни ястия, пилета или агнешки ястия.

5. Чесън

Въпреки че механически е зарзават, чесънът се употребява необятно в кухните като билка или фалшификация.

Чесънът се употребява от доста генерации за медицински цели като противовъзпалително средство, а също и натурален антибиотик. Със мощния си мирис и еластичност, също е потвърдено, че изгаря мазнините.

Това е естествено противовъзпалително средство, бори се с респираторните болести, детоксикира тялото ви, поддържа кожата млада, понижава холестерола и подкрепя храносмилането.

Искате ли да добавите малко повече чесън към вашите ястия? Опитайте да сложите няколко скилидки в зеленото си смути. Ще видите резултати.

6. Риган

Риганът е прочут като антибактериален сътрудник с помощта на своите фитонутриенти, които могат да предпазят тялото ви от заболявания, вируси и инфекции. Той също по този начин съдържа карвакрол, който ще изгаря мазнините в тялото, което го прави част от чудните подправки и билки за намаляване в корема и цялото тяло. ( 3 )

Ако да вземем за пример се борите с грип или вирусна зараза, можете да сложите няколко капки масло от от риган под езика, с цел да успокоите болката в гърлото и да подпомогнете бързото възобновяване.

Тази билка под всякаква форма има звук антиоксиданти за битка със стареенето и е чудесна за поощряване на храносмилането. Също по този начин е отлично за лекуване на главоболие, сърдечни болести, алергии, простуда и грип, болки в синусите, артрит.

Включете риган в готвенето си, като го употребявате в сосове, пици, месни ястия, ястия с пиле, картофени ястия, маринати, заряд и салати. Както ригана, по този начин и розмарина са подобаващи и за изработка на чай от билки за намаляване.

7. Канела

Канелата е фалшификация, за която е известно, че намалява равнищата на инсулин след хранене, което разрешава мазнините да се изгарят, а не да се съхраняват. ( 4 )

Канелата има мощни лечебни изгоди и може елементарно да се включи във вашата храна и питиета.

Тя има антиоксиданти, които понижават равнищата на триглицеридите, спомагат за безпроблемното превозване на глюкозата в клетките и по този метод понижават риска от инфаркт и инсулт с 30%. Подправката е чудесна за понижаване на напрежението и равнищата на кръвната захар, поддържане на младостта и понижаване на възпалението.

Можете да добавяте канела към кафе, чай, мляко, кисело мляко, овесени ядки, палачинки, смути и плодове.

8. Черен пипер

Корейски откриватели откриха пиперин, съставна част в черния пипер, известна със своите медицински цели, както и с топенето на мазнини. Ето за какво намира място в съвсем всяка ранглиста на билки за намаляване.

По принцип оказва помощ за увеличение на усвояването на хранителни субстанции в тялото и не разрешава образуването на нови мастни кафези. И дейно разгражда мастните кафези, което е главната цел тук. ( 5 )

Не единствено това, само че и пиперът съдържа антиоксиданти за битка със стареенето, понижава възпалението, понижава равнищата на кръвната захар и холестерола, бори се с рака и усъвършенства мозъчната функционалност и понижава депресията.

9. Лют червен пипер

Подправка, която оказва помощ при артрит, язва, простуда и грип. Лютият червен пипер (Кайенски пипер) ще подтиква имунната ви система, до момента в който се бори с микробите.

Отново съдържа капсаицин – сходно на аспирин съединяване, което разрежда кръвта, с цел да предотврати инфаркти и инсулти. Помага за изгарянето на калории, като в същото време лимитира апетита ви, потиска глада, намалява кръвното налягане, облекчава болката и се бори с рака. ( 6 ) ( 7 )

Само малко пикантен Кайенски червен пипер може да извърви дълъг път и да направи всяко ядене идеалното количество люто и пикантно. Добавете го към пилешко месо, такос, вкусна салса или даже десерт в мексикански жанр.

10. Чили на прахуляк

Пикантна фалшификация, която сходно на джинджифила съдържа капсаицин. Той също по този начин предизвиква притока на кръв в тялото и облекчава неприятното храносмилане и киселинния рефлукс.

Колкото повече приемате от тази фалшификация, толкоз повече ще изгаряте мазнини.

Според учените съединенията, съдържащи се в чили на прахуляк, засилват метаболизма ви, облекчават естествено болката, понижават възпалението, подкрепят храносмилането, предизвикват крепко сърце и прочистват дихателните пътища.

Често срещано в множеството мексикански ястия, можете да го добавите към бургери, яхнии с говеждо месо, вкусна салата от фасул. И вярвайте или не, специалистите споделят да го поръсите върху пъпеш (за да подправите лятото си).

11. Женшен

Като главен артикул в обичайна китайска медицина, растението женшен е с големи здравословни свойства.

Много изследвания допускат, че това мощно растение може да помогне за намаляване. ( 8 )

Това го прави част от здравословните билки за намаляване.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР