Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне

Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне ...

Пийте черно кафе за стройна фигура.

Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне борбата срещу излишните килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на международни изследвания, съобщава БТА.
Благоприятният ефект от напитката се дължи на кофеина и в частност на способността му да стимулира термогенезата - процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории.
Авторите на холандско изследване са установили, че консумацията на черно кафе осигурява "мигновен" ефект върху метаболизма.
Британско проучване на специалисти от лондонския Кингс колидж показва, че хората, които пият черно кафе, могат да разчитат на изгарянето на 150 допълнителни калории дневно.
Почитателите на черното кафе обаче често правят грешката да добавят към него изобилие от захар и мляко, като по този начин ограничават ползите му.
За оптимален ефект е най-добре напитката да се пие чиста. Експертите препоръчват на хората, за които вкусът на черното кафе е твърде натрапчив, да добавят към него мляко от кашу, тъй като то е с най-ниско съдържание на калории сред млечните напитки. Една чаша мляко от кашу съдържа само 25 калории. За сравнение - в чаша пълномаслено мляко има 148 калории.

Източник: bulnews.bg