Вкарват в затвора шофьора на такси на Престиж, който блъсна

...
Вкарват в затвора шофьора на такси на Престиж, който блъсна
Коментари Харесай

Вкарват в затвора шофьора, който блъсна и уби Веско Джигера във Враца

Вкарват в пандиза водача на такси на " Престиж ", който блъсна и умъртви Веско Джигера във Враца.
По НОХД 628/23 година съдът призна за отговорен подсъдимия В. А. в това, че на 20.06.2022 година във Враца, при ръководство на лек автомобил „ Дачия Сандеро “, като не е спазил знак „ Б2 “ и знак „ Г2 “, и в нарушаване на ЗДвП, не е пропуснал движещия се по път с преимущество по бул. " Васил Кънчов " в посока изхода на Враца мотоциклет " Пиаджо М 52 ", ръководен от В. Л. от същия град, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта му. 
За трагичния случай тогава писа още веднъж първо медията ни.





По искане на подсъдимия и неговата отбрана делото се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване по член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Подсъдимият В. А. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Съдът наложи на В. А. дейно наказване, което след редукцията е две години „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ режим “ на изтърпяване. Съдът също лиши В. А. от правото да ръководи МПС за период от две години, считано от влизане на присъдата в законна мощ. Подсъдимият ще заплати и направените разходи по делото.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР