Визлата е порода куче, за която може да се каже,

...
Визлата е порода куче, за която може да се каже,
Коментари Харесай

Дресура и обучение на унгарска визла

Визлата е порода куче, за която може да се каже, че се нуждае от ужасно доста придвижване. Тичане и отново бягане - това е самата същина на това супер пламенно животно. Специалистите предлагат визлата да бъде оставена да потича най-малко 2 часа на независимост всеки ден.

Ако бъде затворено дълго в апартамент, кучето от тази порода няма да се усеща добре. Безопасното пространство му е доста належащо както да изразходва силата си, по този начин и за дресура и образование.

Обучението на унгарската визла - това схватливо и чинно куче не съставлява никаква компликация, тъй като визлата има подготвеност учи и извършва команди. Най-лесно ще бъде осъществено образованието, в случай че то имитира някои ловни техники, защото в самата си същина това е ловно куче и в природата му са заложени ловните похвати.

Подобно на останалите породи визлата не търпи жестоко отношение, нито толерира да бъде навиквана или измъчвана физически. Спокойното и търпелива отношение, подкрепено с похвали и лакомства прави отлична работа.

За заучаване на кучешки команди е най-добре да се съчетае разходката и играта с тренировки. Те обаче е добре да се вършат на по-спокойно място, тъй като животното е прекомерно пламенно и при всяка изникнала опция за игра, ще изостави наставленията.

 Унгарска визла

Характерно за визлата е, че тя е доста обществена и елементарно се сприятелява с всеки човек или животно, само че може да прояви ловната си пристрастеност, в случай че реши, че животното отсреща е ловджийски обект, както и може да бъде нападателна, в случай че се почувства застрашена. Поради това ранната социализация е доста значим детайл от образованието на кучето.

Визлата може да бъде дресиранаи като работещо куче. Тя е птичар и има доста добре развито подушване. Става отличен апортьор на отстреляни птици. За задачата е нужно по-специално образование и дресура за ловни походи, насърчаваща плувните умения и ориентирането в пресечени местности на кучето, които му се отдават по природа. При този вид образование ловците залагат на надеждността и изпълнителността на визлата, която с изключение на всичко елементарно понася измененията в климата.

Съжителството с визла е елементарно и прелестно, стига кучето да усеща любовта и вниманието на стопанина, тя ще отвърне с качества, които ще го очароват.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР