Визията за Български пощи е превръщането ѝ в едно гише,

...
Визията за Български пощи е превръщането ѝ в едно гише,
Коментари Харесай

Български пощи е с годишна загуба от 13 млн. лева

Визията за " Български пощи " е превръщането ѝ в " едно гише ", като по този метод се оферират административни услуги в клоновете на сдружението. Целта е поданици на по-малки градове и села да няма потребност да пътуват до регионален център. Така ще бъде спестено тяхното време и средства, а ще се спомогне и за опазване на околната среда, като се понижат нездравословните изпарения от пътешестване с автомобил.

Това е записано в отговор на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова на писмен въпрос от двама депутати от Движение за права и свободи - Ахмед Ахмедов и Халил Летифов.

Според отговора " Български пощи " е извънредно значим, само че редовно занемаряван държавен капитал. Дружеството има най-широката мрежа от представителства в цялата страна с 2973 станции. От тях 633 се намират в градовете, а 2340 са в селата.

" На фона на тази картина " Български пощи " освен не дава конкурентна услуга, а тъкмо противоположното - бележи загуба всяка година и прогресивно губи пазарен дял. Докато пазарът на пощенски и куриерски услуги пораства от 571 млн. лв. през 2018 година до 678 млн. лв. през 2020,

" Български пощи " осъществя загуба 13 млн. лв. по предварителни данни за 2021 година и прогресивно губи пазарен дял до 7,5% за 2020 година ", е записано в отговора.

Според проектобюджета, гласуван на първо четене в Народното събрание, за " Български пощи " са планувани 89,8 млн. лв. през 2022 година Стратегическа цел е обезпечаване на стабилно развиване на националния пощенски бранш, посредством основаване на условия за действие на стопански постоянен пазар на пощенски услуги и даване на модерни, ефикасни и качествени пощенски услуги за обществото в сходство с европейските и международните условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР