ВизиткаИзпълнителният директор на Кристоф Мисту има повече от 30 години

...
ВизиткаИзпълнителният директор на Кристоф Мисту има повече от 30 години
Коментари Харесай

Основното ни предимство е връзката с клиентите, а амбицията ни - да бъдем шампиони в човешките отношения

ВизиткаИзпълнителният шеф на Кристоф Мисту има повече от 30 години професионален опит напълно в региона на модерната търговия. Присъединява се към веригата през март 2016 година, с цел да осъществя упорит проект за преструктуриране и развиване на групата както във Франция, по този начин и на интернационално равнище. Оттогава той се занимава интензивно с главните провокации като разширението на мрежата, модернизирането на веригата и не на последно място предугаждане на потребителските потребности и цялостното развиване на обществото във Франция и останалите страни. Повод за неговото посещаване в България е откриването на 12-ия обект на Mr. Bricolage в страната в края на месец септември. Новият магазин се намира в гр. Перник, а инвестицията в него е 3 милиона лв.. Върху повърхност от 4600 кв.м се оферират над 30 000 продукта в наличност, а още 5000 могат да бъдат закупени по поръчка. Какви са стратегическите проекти наMr.Bricolageна световно равнище за идващите години и по какъв начин планирате да развиете веригата в България?
- Планът ни се базира на платформата на марката и ще следва прецизно няколко съставния елемент през идващите 5 години. Една от най-важните тематики за нас е корпоративната обществена отговорност. Втората, и основна за бъдещето, е по какъв начин цифровите технологии да усилят видимостта на офертата ни и по какъв начин да превърнем това в източник на развиване на бизнеса. Сайтът би трябвало да бъде изцяло обвързван с магазините, които от своя страна имат физически ограничавания като размери и брой продукти. И защото клиентите ни имат потребности, които от време на време са отвън това, което може да се даде в един магазин, за нас е значимо да дадем цялостни решения на потребностите и уеб сайтът да отговори на тази смяна.

Друга значима тематика е базата ни данни за клиентите, тъй като по-доброто им познаване значи опция да се обръщаме към тях много по-целенасочено. В момента във Франция разпространяваме в пощенските кутии 100 милиона каталози всяка година и изцяло осъзнаваме по какъв начин това се отразява на околната среда. Постепенно желаем да преминем към персонализирана цифрова връзка, която да ни разреши да бъдем още по-успешни на следващия ден.

В тактиката ни се включва и модернизиране на магазините, както и отварянето на нови, тъй че оптималното разстояние до тях да е най-много на 20 мин., което също ще повлияе удобно на околната среда. За Франция това значи 1000 нови магазина.
Реклама
Това са тежки планове в постоянно под напрежение стопански, обществен и политически подтекст в другите страни. В момента да вземем за пример има напрежение във връзка с цените на силата, на суровините, има дефицит на работна ръка. И с цел да успеем да осъществяваме всички тези сложни промени, имаме цялостна стратегия за промяна, с която да дадем смисъл на чиновниците - моторът на нашата компания.
Какви са вашите съществени преимущества по отношение на съперници на пазара?
- Независимо дали става въпрос за България или за друга страна главното ни преимущество е. Амбицията ни е да бъдем първенци в човешките връзки и това е обвързвано с комерсиалната идея на магазина и метода, по който споделяме с потребителите.
Какво прави Mr.Bricolage за възстановяване на цялостното потребителско прекарване?
- Много са нещата. Става въпрос и за прекарване във физическите магазини, и за цифровото прекарване на уеб страницата, и за присъединяване в локалния живот. Имаме много обществени интензивности на взаимност и се опитваме на локално равнище да влияем върху неща, които са свързани с полезностите ни и платформата на марката.
Потребителското държание се промени много през последните години, каква е повода за това?
- Освен въпросите, свързани с околната среда и развиването на обществото, дигитализацията се отрази мощно на потребителското държание. Клиентите желаят по-бързо да закупят продуктите си и сред " желая " и " закупувам " би трябвало да има допустимо минимум времева разлика. Това са значими провокации и считаме, че близостта ни до потребителите и развиването на връзки с тях основава желанието към марката. С други думи - светът става все по-сложен и от време на време някои потребности могат да наподобяват много парадоксални, само че ние би трябвало да дадем отговор и на тях. Необходимост е да присъстваме и физически, и цифрово, да бъдем и бързи, да даваме препоръки и да бъдем другари. Всички тези провокации са свързани с днешните генерации и би трябвало да бъдат интегрирани в държанието ни с клиентите в магазините.
Реклама Ковид пандемията също повлия върху потребителското държание и накара хората да си останат у дома. Как се отрази това на вашия бизнес?
- Пандемията усили вниманието на хората към къщите и жилищата им. Концентрираха се върху домовете си и това сътвори у тях потребността да ги трансфорат в прелестно и уютно място и да извърнат повече внимание на средата, в която живеят. Жилището е мястото, където намират леговище, където са със фамилията и се усещат предпазени. Именно по тази причина тази обстановка се отрази удобно на бизнеса в страните, където присъстваме. Това, което е забавно и което установяваме в този момент, е, че тази нужда продължава и продажбите в бранша " направи си самичък " остават на по-високо равнище отпреди рецесията. Смятам, че ни чакат хубави години. Хората откриха още веднъж потребността да създадат жилището си по-модерно и по-удобно и се опитваме да отговорим по допустимо най-хубавия метод на тези упования.
Можете ли да ни разкажете повече за вашата корпоративна обществена политика?
- Работим главно в три насоки., т.е. по какъв начин са издигнати и какво е тяхното отражение върху околната среда. Все повече магазини оферират на паркингите си станции за зареждане на електрически коли, имаме магазини със слънчеви панели, по-голямата част от тях, както и новият ни обект в Перник имат LED осветяване за по-малко ползване и по-малко отражение върху околната среда.

Втората тематика е продуктовата оферта. Ние сме преди всичко търговци, дистрибутори на артикули. Все по-голяма част от продуктите се доставят от локални снабдители, както и с опция да бъдат ремонтирани. Обръщаме внимание и на това от какви материали са създадени те.

Третата тематика, по която работим доста, е общественото измерение, т.е. нашите чиновници. Адаптираме се към законодателството в страните, където присъстваме, само че също и във връзка с предизвикването на новите генерации, което е в интернационален проект. Важен е салдото сред професионален и персонален живот, смисълът, който даваме на чиновниците в работата, битовите условия на работното място, възнаграждението, образованието и образованието. Във все по-голяма степен нашите чиновници са въвличани в работни групи по продуктовия подбор, услугите, обслужването, без значение на какво равнище са в йерархията, като тяхното присъединяване е на база техния интерес към избрани тематики. Те способстват за правенето на оферти, които по-късно се осъществят. Така работа става в действителност забавна. При този дефицит на работна ръка съревноваването за ангажирани чиновници е безмилостно и фирмите, които са взели поради тези трендове, приготвят по-добре бъдещето си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР