ВизиткаИван Велев е портфолио мениджър в ACT Commodities. Професионалните му

...
ВизиткаИван Велев е портфолио мениджър в ACT Commodities. Професионалните му
Коментари Харесай

Нужни са данъчни облекчения за компаниите, които използват възобновяема енергия

Визитка Иван Велев е портфолио управител в ACT Commodities. Професионалните му ползи са свързани със зелената сила и доброволното доставяне с СО2 компенсационни документи, като оказва помощ на организациите да разработят тактики за понижаване на своите излъчвания от обсег 1, 2 и 3 (Протокол за парникови газове). В допълнение към разширение на портфолиото от производители и снабдители на възобновима сила Иван Велев се концентрира върху развиването на бизнеса в обществения и частния бранш в България, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна Гора и Косово, както и в границите на източноевропейските пазари. Иван Велев ще взе участие като преподавател в конференцията, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 18 октомври. Все повече компании се обръщат към опциите за лично произвеждане на електрическа енергия. Това задоволително ли е, с цел да форсира зеления преход?
- В огромна част от случаите построяването на ВЕИ апаратура за лични потребности не е задоволително, с цел да задоволи цялото ползване на дадена компания или произвеждане, заради неналичието на нужната повърхност за създаване на мощности. В подобен случай бизнесите с сложени цели за 100% консумация на възобновима сила би трябвало да намерят нужния им излишък посредством компании като АСТ, които дават достъп до пазара на зелена сила. Краткият отговор на въпроса би бил: " Не, не е задоволително. "
Какво още може да се направи както от страна на страната като регулации, по този начин и от страна на самия бизнес като спомагателни ограничения в тази посока?
- Данъчни облекчения за фирмите, които потвърдено и обезпечено употребяват възобновима сила за техните интервенции. По-амбициозни цели от страна на бизнеса по пътя им към декарбонизацията с фокус върху излъчванията от обсег 1, 2 & 3 от Протокола за парникови газове.
Ако се опитаме да гледаме положително на рисковете - може ли да се каже, че високите цени на електрическата енергия на свободния пазар форсираха вложенията в системи за лично произвеждане на ток?
- Голям брой от нашите клиенти и сътрудници в другите елементи на Европа избират да имат известна самостоятелност от волатилните борсови стойности, което подсигурява ненапълно и предсказуемостта на разноските им. Именно заради тази причина вложенията в системи за лично произвеждане на ток са инструмент, до който фирмите прибягват. При индустриалните потребители на сила подобен вид съоръжения могат да покрият до 10-15% от общата консумация съгласно нашите изследвания.
Реклама Когато приказваме за Net Zero, постоянно разясняваме най-много електрическата енергия и опциите на възобновимите източници, само че в действителност става въпрос за метод на мислене - като стартираме от силата и стигнем до горивата. Какво още?- Съществуват гъвкави механизми в търговията с по този начин наречените въглеродни заеми, генерирани от планове по взаимно осъществяване (JI) и Механизма за чисто развиване (CDM). Присъждат се на планове, свързани с горски насаждения или други култури в обработваемите земи за усвояване и/или запазване на въглерод от атмосферата.
Партньорите ни, които пресмятат въглеродния си отпечатък и имат интерес да подхващат ограничения, постоянно се обръщат към нас, с цел да си обезпечат нужните заеми от тези планове. По този метод компенсират директните и индиректните си излъчвания.
В този смисъл по какъв начин промишлеността би могла да катализира процесите, за които приказваме? Разкажете за положителните образци от вашия опит.
- Наблюдаваме тренд, който водещите промишлености на европейските пазари постановат към своите контрагенти в посока на въглеродната индиферентност. Използването на възобновима сила, намаляването и компенсирането на въглеродния отпечатък трансформират фирмите в желан сътрудник за бизнес пред тези, които не го вършат. Бизнеси, употребяващи алуминиеви съставни елементи да вземем за пример, избират те да бъдат създадени по въглеродно безпристрастен метод, като по този начин спомагат за постигането на личните си цели за стабилно развиване и на тази база избират бизнес сътрудниците си.
Свързани публикации Юлиан Попов: Трябва да свикнем с непредвидимостта в енергийния бранш 26 септември 2022, 13:35 Гърция влага 341 млн. евро за 900 мВт акумулатори 17 септември 2022, 11:02 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР