ВизиткаДрагомир Милушев отговаря за директните продажби на Konica Minolta на

...
ВизиткаДрагомир Милушев отговаря за директните продажби на Konica Minolta на
Коментари Харесай

Трансформацията към интелигентно свързано работно място е неизбежна

ВизиткаДрагомир Милушев дава отговор за директните продажби на Konica Minolta на българския пазар през последните 10 години. Екипът му се състои от експерти във всички области, които са част от портфолиото на компанията - офис щемпел, ИТ услуги, професионален и промишлен щемпел и интелигентно видеонаблюдение. Професионалният му опит включва управителни позиции в областта на корпоративните услуги и телекомуникациите в интернационалните компании на българския пазар. Има бакалавърска степен по " Финанси " и магистратура в региона на " Управление на комерсиалната активност ". Впоследствие приключва и Mini MBA стратегия в академията на PwC. Как пандемията се отрази на бизнеса на Konica Minolta?
Първоначално, както при множеството компании, пандемията се отрази съществено на нашия бизнес. Всичките ни решения, артикули и услуги са в директна взаимозависимост от положението на нашите клиенти. Малка част от тях бяха принудени да прекратят своята активност напълно за избран интервал, други работят в браншове, които бележеха съществени бизнес растежи. Смея да настоявам, че никой на пазара не беше квалифициран на 100% за сходна обстановка. Но от позицията на времето е видно, че доста бързо и в вярната посока успяхме да променим тактиката си, тъй че да преминем оптимално леко през този интервал. Един от главните ни цели беше да поддържаме още по-близки връзки с клиентите си, да демонстрираме оптималната еластичност и да ги подкрепим. В основата на нашия бизнес са дълготрайните партньорски връзки и за нас беше ясно, че единствено дружно можем да преодолеем рецесията както от бизнес, по този начин и от чисто човешка позиция. Другият ни главен приоритет беше да отговорим на потребностите на пазара с решенията и услугите си, защото дигитализацията се трансформира в първа нужда за всички сфери на бизнеса. От първостепенна значимост беше да осигурим и оптималната сигурност за работа и да се погрижим за здравето на нашите чиновници. Смятам, че се справихме добре с всички провокации - запазихме екипа, клиентите си и постигнахме отлични финансови резултати в една непредвидена конюнктура.
Заради пандемията доста компании откриха опциите на модерните технологии в напъните да им оказват помощ за възстановяване на работата и ускорение на цифровата промяна. Какви са главните промени и най-хубавите решения?
- На множеството компании им се наложи да работят по друг метод. Трябваше бързо да намерят принадлежности да обезпечат ефикасна колаборация отдалечено за екипите си. Не бих споделил, че е елементарно и вярно да се каже кои са най-хубавите решения. На пазара има доста решения, които бяха били най-хубави за избрани компании, съгласно актуалната фаза, на която се намират по пътя на дигитализацията си. За някои беше задоволително да цифровизират дадени процеси или да обезпечат далечен достъп и среда за работа с данните на компанията. За други пандемията беше същински потрес, защото стана ясно, че ползвайки имейл, местен програмен продукт и няколко решения за онлайн известия няма по какъв начин да продължат. На подобен вид компании беше най-трудно, само че и те бързо оцениха изгодите, които дават всички решения за цифровизация и автоматизация на процесите и метода на работа.
Сигурно е, че визията за " работа " няма да се върне към средата отпреди пандемията. Как фирмите могат да се приспособяват към новите упования на чиновниците за по-интелигентно и обвързвано работно място?
- На първо място за всички компании е значимо да си дадат сметка, че в основата на положителното бизнес развиване технологиите ще заемат все по-съществено място. А носители на софтуерната гражданска война са младежите, които са израснали в цифров свят. И е изцяло обикновено да чакат, а бих споделил, и да изискват сходна среда и на работното си място. Скоро хората от това потомство ще бъдат главната работна мощ и в случай че не попаднат в своята цифрова среда на работното си място, те или ще го отхвърлят, или предпочитано ще го трансформират. Така че е неизбежно всяка компания да стартира да дава на чиновниците си всевъзможни решения, позволяващи им онлайн колаборация, далечен метод на работа, автоматизирани процеси, роботизация и решения, основани на изкуствен интелект. В тази връзка пандемията има и своята добра страна - тя катализира промени и форсира цифровата промяна.
Кои са основите на интелигентното обвързвано работно място?- В основите стои преобразяването на работното място, тъй че то да не бъде на съответна физическа локация, а чиновниците да могат да работят отвред и когато и да е, чрез цифрови принадлежности, които да подсигуряват и по-добро потребителско прекарване. Силата на нашата компания е в даването на платформа за цифровизация и автоматизация на процеси и работа с документи. Такива могат да бъдат процеси по ръководство на контракти, разноски, преписка, електронно трудово досие и други, общоприети за множеството компании процеси. Но по-важното е, че платформата дава опция за цифровизация и автоматизация на самостоятелни за компанията процеси. Платформата ни разрешава и ръководство на информацията - налична отвред, с опция за автоматизирано добиване на данни, цифров списък и елементарно търсене. Познатите наши услуги по усъвършенствани решения за щемпел, в които основен фактор са софтуерните решения за надзор и отчетност, с които Konica Minolta е дълготраен водач на пазара, сe интегрират напълно с платформата ни за ръководство на документи и решенията за автоматизирано добиване на данни от документи. Капитал - брой 41
Едно от най-новите решения в региона на интелигентното работно място са услугите, свързани с интелигентно видеонаблюдение, основани на IoT камери с децентрализирана инфраструктура и вградени аналитични функционалности. Устройствата са създадени в Германия, дават отговор на най-високите стандарти за киберсигурност и са в унисон с GDPR регламента на Европейски Съюз. С всички тези решения, които са част от интелигентното обвързвано работно място, нашата компания обезпечава една интегрирана система, в която автоматизацията, дигитализацията на процеси, документи, наличието и ИТ сигурността са напълно на друго равнище.
За кои компании е подобаваща сходна услуга и какви изгоди могат да чакат?
- Решенията ни са подобаващи за всевъзможен тип компании, без значение от размера и сектора, в който оперират. Изключение са фирмите, в които технологиите са обхванали оптимално дейно всички действия. Всички документни процеси, които са повторяеми и се правят ръчно, могат да бъдат елементарно автоматизирани. Бързам да уточня, че мейл връзката за нас от дълго време попада в графата " ръчно ". Например с цел да получиш едно утвърждение или един контракт да бъде координиран като резултат от десетки имейли, не се разграничава изключително от премятането на книжен документ в разнообразни версии сред ангажираните хора. От друга страна в региона на интелигентното видеонаблюдение камерите от дълго време не са просто съоръжение, което се употребява за констатиране на към този момент случило се събитие.
Как работодателите могат да защитят сходен офис на бъдещето и да имат съответна киберсигурност?
- Най-важното е работодателите да избират софтуерни решения от потвърдени снабдители, отговарящи на международните правила за киберсигурност. Често хората, взимащи решения при внедряването на сходни системи, обръщат внимание само на цената, само че не всеки път в дълготраен проект. Това води до проблеми, които костват спомагателни запаси. Например има избрани марки и решения за видеонаблюдение, за които е потвърдено, че не дават гаранция за сигурността на данните. И все пак даже компании, които работят по най-високите стандарти за сигурност, към момента употребяват решение с негарантирани равнища на киберсигурност и им се постанова да поставят изключителни старания, с цел да не позволен пробив или кражба на данни. Добрата вест е, че тази тематика става все по-популярна и е видно, че клиентите стартират да възнамеряват дълготрайно във всички аспекти, избирайки дадена система и снабдител.
За много компании сходни промени и технологии ще наподобяват комплицирана и скъпа инвестиция. Как могат да преодолеят тези терзания?
- На първо място постоянно се оказва, че когато се направи детайлна оценка на всички фактори и опасности, инвестицията в вярно подбрано софтуерно решение постоянно се изплаща за ненадейно къси интервали. Друг значим аспект е това, че множеството огромни снабдители на сходни услуги надалеч не оферират единствено закупуването на сходни цялостни решения. Ние от дълго време сме наложили на пазара използването на подобен тип решения под формата на дълготрайна услуга, тъй че цената остава на назад във времето. Най-важното е фирмите да сортират способени сътрудници, на които могат да разчитат в дълготраен проект. Защото цифровата промяна евентуално е имала ясно начало за някои компании, само че ще бъде един безконечен развой за всички нас.

Повече информация за интелигентното обвързвано работно място може да видите
ВизиткаДрагомир Милушев дава отговор за директните продажби на Konica Minolta на българския пазар през последните 10 години. Екипът му се състои от експерти във всички области, които са част от портфолиото на компанията - офис щемпел, ИТ услуги, професионален и промишлен щемпел и интелигентно видеонаблюдение. Професионалният му опит включва управителни позиции в областта на корпоративните услуги и телекомуникациите в интернационалните компании на българския пазар. Има бакалавърска степен по " Финанси " и магистратура в региона на " Управление на комерсиалната активност ". Впоследствие приключва и Mini MBA стратегия в академията на PwC. Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР