ВизиткаДимитър Митев е главен оперативен директор на . Той е

...
Коментари Харесай

"Белла България" е одобрен доставчик за собствени марки на Tesco

ВизиткаДимитър Митев е основен действен шеф на. Той е част от екипа на " Белла " от 2013 година Преди това в продължение на 3 години управлява комерсиалната конструкция за всички пазари на " Фикосота Синтез ". Започва кариерата си в Procter & Gamble (P&G), където заема разнообразни мениджърски позиции в България, четири години работи в маркетинговия отдел на P&G Balkans в Букурещ, след което се завръща в България на позицията Country Manager за България. Завършил е магистратура по маркетинг в Бургаския свободен университет. Владее британски, съветски, румънски и сръбски език. Компанията стартира през 2019 година огромна капиталова стратегия. Как се развива тя до момента и повлия ли пандемията от ковид на проектите ви развиване?- Можем да се похвалим с извънредно мощни резултати и в трите посоки на вложенията ни. Обновихме индустриалните мощности и въведохме най-новите стандарти за качество в хранителната промишленост. Придобиването на гръцкия водач в месопреработката " Крета Фармс " ни трансформира в най-големия български вложител в хранителната промишленост зад граница. Спечелихме нови пазари в Централна Европа и Западните Балкани. Инвестирахме в логистичната компания на холдинга, с цел да можем да доставяме огромни размери храни до всяка точка на Европа в чудесно положение според интернационалните стандарти за предпазване и транспорт. Мащабът и темпът ни на развиване дружно с диверсификацията на риска във всеки един аспект от активността ни ни трансфораха в постоянен и все по-предпочитан снабдител, който от през днешния ден за на следващия ден може да посрещне изключителна поръчка от 20 тона кайма да вземем за пример във всяка точка на Европа. Докато в отговор на коронавирус рецесията конкуренцията ни свиваше разноските, ние самоуверено осъществихме сериозна интернационална капиталова стратегия и в последна сметка излизаме от рецесията по-силни, като на процедура се трансформираме в мултинационална компания, която надгражда предприемаческия си темперамент.
В най-тежките дни на коронавирус рецесията всекидневно и ритмично доставяхме на 100% поръчаните към нас количества. Не единствено в България, само че и на всички наши експортни пазари - цяла Европа, Съединени американски щати, Австралия, Близкия изток.
Имахте ли проблеми с доставките на първични материали по време на корона рецесията и по какъв начин успяхте да диверсифицирате риска в тази обстановка?
- Имаме съвсем неизчерпаема индустриална и логистична мощност и интернационален софтуерен опит. Производствените ни бази и търговски офиси са ситуирани в основни райони в Гърция - остров Крит и столицата Атина, България, Румъния и в сърцето на Централна Европа - Будапеща. Структуроопределящата ни роля в хранителния бранш в страната ни обезпечава запас от първични материали, тъй че да сме самостоятелни от флуктуацията на пазара и разкъсването на веригите на доставка. За цялостното застраховане на потребностите на месопреработвателната ни активност ни дава сигурност партньорството с български производители на висококачествени месни първични материали.
Отчитате ли промени в връзки с веригите магазини в България, на Балканите и в Централна Европа поради пандемията?
- Партньорските връзки с интернационалните търговски вериги ни вършат все по-успешни в цяла Европа. Имаме отлични взаимоотношения, учредени на взаимното създаване и лансиране на нови артикули, отговарящи на спецификата на локалния усет на съответния пазар и на налични цени за потребителите. Работим ръка за ръка във връзка с индустриалните процеси и контрола на качеството. Наскоро минахме сполучливо одита на Tesco, който е най-взискателният в промишлеността, и към този момент сме утвърден снабдител за лични марки на веригата, откакто две следващи години се доказахме като снабдител на продуктите Bella в " Tesco Унгария ". За тях развихме и лансирахме щрудели Bella, а " Shell Унгария " към този момент продава нашите български банички в бензиностанциите си. Довериха ни се и други интернационалните вериги като Aldi и Penny. В Сърбия към този момент присъстваме със особено създадено портфолио от артикули и дизайн на опаковките във всички търговски вериги. В Македония работим непосредствено с най-голямата локална комерсиална верига КАМ Market и към този момент имаме дистрибутор за останалата част от пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР