Визитата на Урсула фон дер Лайен се осъществява в символичен

...
Визитата на Урсула фон дер Лайен се осъществява в символичен
Коментари Харесай

След руски въздушни атаки Фон дер Лайен обсъжда със Зеленски подкрепата на ЕС за Украйна

Визитата на Урсула фон дер Лайен се реализира в алегоричен ден, когато Европейски Съюз чества трайния мир, открит след края на Втората международна война пред 1945 година, до момента в който Русия отбелязва успеха над нацистка Германия с годишен боен церемониал.

 

" Хубаво е да се върна в Киев, където полезностите, на които държим, се пазят всеки ден ", написа в Туитър Фон дер Лайен. Тя дефинира визитата си в този ден и като " знак за основна и напълно прагматична действителност: Европейски Съюз работи ръка за ръка с Украйна по доста въпроси ".

 

По време на визитата ще бъдат разисквани поддръжката на блока за Украйна, както и напредъкът на страната по пътя ѝ към Общността. Комисията приветства решението на президента Зеленски занапред нататък Денят на Европа да се отбелязва и в Украйна.

 

Тази нощ във всички украински райони беше оповестена въздушна паника. В Киев се чуха гърмежи. Местните управляващи оповестиха, че се е задействала противовъздушната защита на столицата. Русия изстреля 25 ракети против Украйна, оповестиха украинските военновъздушни сили. 23 от тях са били свалени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР