Визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски е символна и

...
Визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски е символна и
Коментари Харесай

Иван Анчев: Визитата на Зеленски е символна и историческа, Радев ще изпадне в международна изолация

Визитата на президента на Украйна Володимир Зеленски е символна и историческа, това съобщи Иван Анчев, посланик, лекар по национална сигурност и дълготраен представител на Министерство на вътрешните работи в Съединени американски щати, Канада и Мексико, в утринния блок на БГНЕС.

„ Символна е, тъй като демонстрира на демократичния свят, че България е доста значим съдружник на Украйна и има значима роля за войната. Защо е историческа, тъй като затвърждава мястото на България в НАТО. Решение, което беше взето от държавното управление на Иван Костов ", акцентира Анчев. Той добави, че визитата демонстрира, че " Украйна има значим съдружник тук ".

„ Това посещаване демонстрира, че сме значим съдружник. Трябва да гледаме освен на военната помощ, само че и помощта за Украйна след войната. Което е значимо поради българското малцинство там, само че и тъй като виждаме Украйна като част от европейското семейство, “ сподели още той.

„ Ако помогнем на Украйна да се съгради по-бързо, ще ударим в допълнение путинизма “, добави Анчев.

Дипломатът също по този начин разяснява и смисъла на българската военна индустрия.

„ Очаквам скоро да стартираме да произвеждаме 155 мм снаряди, с изключение на 152 мм, по тази причина сме потребни на Украйна. Имаме исторически мощен военно-промишлен комплекс. Това ще е позитивно за България, не желаеме да останем със остарялото си въоръжение. Нелепо е да сме с тези оръжия към момента “, сподели Анчев.

Дипломатът дефинира срещата сред Румен Радев и Зеленски за ужасна.

„ За мен това беше ужасна среща. Тя има значение за Радев заради вътрешни аргументи, не толкоз за интернационалната общественост. Той желае да покаже на вътрешната аудитория, че към момента е мощен, че може да се срещне с индивида на „ мига “. Сигурен съм, че Радев ще изпадне в интернационална изолираност. Няма да му се промени държанието, това е неговата политическата игра “, приключи Анчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР