Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва бе във фокуса

...
Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва бе във фокуса
Коментари Харесай

БСП и ДПС с критики към Борисов за срещата му в Москва

Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва бе във фокуса на мненията в Народното събрание през днешния ден. Българска социалистическа партия видяха в визитата доста условности и нищо съответно.

Според водача на левицата Корнелия Нинова, Борисов е отишъл в Москва, с цел да се извини за личните си неточности във връзка с плановете "Белене” и "Южен поток”.

За какво се договориха Борисов и Путин в Москва

От Движение за права и свободи разясниха, че е редно министър председателят да отиде в Народното събрание и да запознае депутатите с решенията, които са били взети, в случай че има такива.

"Г-н Борисов се опита да поправи личните си неточности от прекъсването на плановете, само че не съумя. Отиде, с цел да обезпечи газ за хъба "Балкан”, само че не получи нищо сходно. Не виждаме съответен резултат за България, също така, че се състояха тези срещи, което е добър знак”, съобщи Корнелия Нинова.

Борисов и Путин се договориха за „ Турски поток “

"България е парламентарна република, би било добре изпълнителната власт да показа пред Народното събрание резултатите от такива срещи”, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

ГЕРБ не закъсня и отговори на думите на двете партии. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи пред медиите, че времето ще покаже дали визитата на Борисов в Русия е било сполучливо или не.

"Премиерът се старае да отбрани националния интерес. Той не би желал да излезе от рамката на единната позиция на Европейския съюз. Той се извини за това, че "Южен поток “ е бил изработен от социалистите, когато те управляваха, по един много непрогледен метод и заобикаляйки европейските разпореждания “, добави Цветанов.

Според него сегашната обстановка към АЕЦ "Белене “ се дължи на Българска социалистическа партия. Той акцентира, че би трябвало да се вземе ясно политическо решение дали този план да продължи и в случай че да - то това да се случи на пазарен принцип.

Освен това Цветанов е на мнение, че държавното управление би трябвало да започва диалози за евентуални купувачи.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР