Визитата на италианския президент Серджо Матарела блокира центъра на София.

...
Визитата на италианския президент Серджо Матарела блокира центъра на София.
Коментари Харесай

Визитата на италианския президент блокира центъра на София

Визитата на италианския президент Серджо Матарела блокира центъра на София. Районът е затворен от полицията заради официалното посещаване.

По време на двудневното посещаване на Матарела у нас с президента Румен Радев ще обсъдят
развиването на двустранните връзки в няколко области.
В това число стопанската система, защитата, подобряването на районната транспортна съгласуваност, науката, културата и образованието. А също и съдействието в границите на Европейски Съюз и НАТО.

Матарела ще бъде посрещнат с публична гала от Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева. Тя започва от 15.45 часа на площад „ Св. Александър Невски “.



Президентът на Италианската република ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.

На „ Дондуков “ 2 държавните глави на България и Италия ще проведат среща „ на четири очи “. След нея ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации. В 17:35 часа Румен Радев и Серджо Матарела ще създадат взаимни изказвания за медиите в Гербовата зала.

На 18 април президентите на България и Италия ще посетят образователен полигон „ Ново село “. Там където ще бъдат посрещнати с почетен часовой от състава на Многонационалната бойна група. Румен Радев и Серджо Матарела ще се срещнат с задачата и активността на формированието, на което
през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова страна.
При визитата ще бъде изложен неподвижен показ на въоръжение и техника и двамата президенти ще проведат срещи с българския и италианския контингент.

Източник: 24 часа

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР