Визитата на американския президент Доналд Тръмп е сред основните теми

...
Визитата на американския президент Доналд Тръмп е сред основните теми
Коментари Харесай

Тръмп в Англия: Основна тема за британския и американския печат

Визитата на американския президент Доналд Тръмп е измежду главните тематики на американския и английския щемпел, само че изданията показват разнообразни акценти от събитието.

 
Малко спектакли могат да надминат държавното посещаване във Англия , написа лондонският в. " Телеграф " - гвардейците, топовните салюти, химните, банкетът: всичко е грижливо квалифицирано, с цел да подчертае значимостта на госта, като отразява и величието на неговия хазаин. Великолепието нараства още повече, когато президентът е пристигнал с обилните реквизити на пътуващия Бял дом: президентския аероплан, хеликоптерите, лимузините, плюс огромна част от президентското фамилията - първата дама и четири от децата на Тръмп.
 
Според " Ню Йорк таймс " президентът се нуждае от уроци по етикет - любознанието и трайно почитание при идването на водача на свободния свят, които всекидневно са вдъхновяващи, тук изцяло отсъстват. Вместо това има едвам сдържано потискано отрицание и тъмно пренебрежение, които са невиждани. То проличава по лицата на висшите чиновници и на елементарните хора, показва всекидневникът, съгласно който на никое място не се усеща наслаждение от протичащото се, а единствено напрежение. Визитата наподобява повече като тестване, което страната би трябвало да ръководи с известно великолепие, до момента в който президентът не си замине и не стартира да отегчава някой различен, заключава " Ню Йорк таймс ".

" Политико " акцентира, че Англия не е в позиция да се присмива на Доналд Тръмп , тъй като президентът дойде на аудиенция в Лондон в миг, когато Брекзит докара английската политика до парализа, поляризация и очевидна безизходност. Въпреки че Тръмп ще бъде фокусът на пищността и митингите тази седмица, наличието му в Обединеното кралство е едно от дребното неща, които са в положение да обединят капризната английска политика, счита изданието.-->
 
" Вашингтон пост " написа в публицистична публикация, че визитата на Тръмп във Англия ще бъде запомнена като ниска точка в " специфичните връзки ". Според американския вестник визитата на Тръмп в този миг е демонстрация на неприятна преценка от страна на злощастната министър-председателка Тереза Мей , която предишния месец беше принудена да разгласи, че подава оставка. Въпреки това тя реши да осъществя до дъно визитата на Тръмп, която се обрисуваше като поляризираща и го предложения на държавно посещаване - чест, оказвана единствено на трима президенти на Съединени американски щати . А Тръмп остана правилен на себе си, написа " Вашингтон пост " и припомня за рецензиите против кмета на Лондон и изказванията на президента пред английската преса.

 
Мей разказа визитата като " опция за по-нататъшно подсилване " на " специфичните връзки " сред Англия и Съединени американски щати . Всъщност тя ще послужи за излагане на показ на разширяващите се пукнатини, които Тръмп аргументи в един от до тогава най-тесните американски съюзи. Тойпредложи невежи и безполезни препоръки по отношение на безизходицата към Брекзит, показва вестникът и акцентира, че близо 70 % от британците имат негативно отношение към президента на Съединени американски щати.
 
Ясно е, че специфичните връзки са подложени на същото напрежение, както и другите основи на западния демократичен ред, разтърсен от президентството на Тръмп. Най-вероятно този ред ще оцелее, с помощта на културните и икономическите връзки сред двете страни и на трайното припокриване на техните ползи в областта на сигурността, само че визитата тази седмица ще се запомни като ниска точка, обобщава изданието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР