VIVACOM запазва лидерска позиция на българския телеком пазар, отчитайки най-големи

...
VIVACOM запазва лидерска позиция на българския телеком пазар, отчитайки най-големи
Коментари Харесай

VIVACOM отново е телекомът с най-високи приходи у нас

VIVACOM резервира лидерска позиция на българския телеком пазар, отчитайки най-големи общи доходи за първото тримесечие на тази година - 223 млн. лева

Компанията отбелязва 5.6% растеж по отношение на същия интервал на 2017 година

Въпреки мощно конкурентната среда, VIVACOM осъществя постоянен растеж и в поправената EBITDA от 11.6% до 86 млн. лева

Компанията усилва приходите от мобилни услуги и в края на март 2018 година реализира близо 30% пазарен дял с сбор клиенти на мобилни услуги над 3 048 000. От тях 89% са на абонаментен контракт.

Делът на приходите от мобилен интернет в общите доходи от мобилни услуги продължава да се усилва, като през първото тримесечие на 2018 година доближава 41% по отношение на 34% за същия интервал на 2017 година Принос за позитивната наклонност има разширението на покритието на 4G мрежата на телекома до 99% от популацията, измерено от GWS.

VIVACOM е оператор номер 1 в даването на най-модерната телевизионна услуга – интерактивна телевизия (IPTV). 47% от общо 451 000 клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първо тримесечие на 2018 година са избрали интерактивната телевизия, което съставлява растеж от 4 процентни пункта по отношение на същия интервал на миналата година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР