Вицешампионски трофей спечели ПСК Черно море на държавното отборно първенство

...
Вицешампионски трофей спечели ПСК Черно море на държавното отборно първенство
Коментари Харесай

ПСК „Черно море” с вицешампионски трофей

Вицешампионски трофей завоюва ПСК „ Черно море ” на държавното отборно състезание за мъже и дами, което се организира на закрития столичен басейн „ Диана ” в София.

В конкуренцията се конкурираха общо 519 състезатели от 45 клуба.

Варненци са втори с общ актив от 414,69 т., като преди тях е тимът на пловдивския „ Спринт ” – 444,01 т. Трети е другият варненски отбор „ Астери ” – 414,45 т.

При представителките на нежния пол черноморки са първи. Те натрупаха общо 238,78 т. и оставиха съперничките си от „ Спринг ” след тях (228,73 т.).При мъжете състезателите на „ Черно море ” заеха пето място с актив от 150,47 т.

Освен състезатели на български клубове, присъединяване в надпреварата взеха и двама плувци от Косово и Хърватия.

9 национални върха бяха усъвършенствани по време на първия ден от шампионата.

При 14 годишните варненецът Валентин Чайков изплува 50 м бруст за 31.28 сек.

Калина Николаева сложи два нови върха в дисциплините 200 м бътерфлай - 2:22.51 мин. и 400 м съчетано - 5:06.03 мин.

Още пет национални върха бяха усъвършенствани по време на втория ден от конкуренцията в столицата.

„ Изключително съм удовлетворен от постигнатото, защото в този състав се явяваме за първи път. Заложихме съвсем изцяло на младите ни състезатели. Те пък от своя страна демонстрираха извънреден капацитет и ни дават страхотни благоприятни условия за близкото бъдеще. Дойде време да подменим поколенията и сместа от опитни и млади състезатели е налице! ”, разяснява основният треньор на ПСК „ Черно море ” Никола Петров.

Наставникът насочи признателност към всички за положените усърдие и себераздаване в името на тима: „ Гледаме напред и чакаме новите провокации. ”

Главният треньор на плувния първенец на България анонсира, че следва присъединяване на Тихомир Тодоров в мощния интернационален шампионат по плуване „ Мултинейшън ”. Тодоров и Петров отпътуват тази седмица за Грац, Австрия. „ Пожелавам триумф на Тихомир и покриване на поставените нормативи и цели ”, заключи Никола Петров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР