Вицепрезидентът препоръча на Скопие внимателно да чете документите на Евросъюза

...
Вицепрезидентът препоръча на Скопие внимателно да чете документите на Евросъюза
Коментари Харесай

Йотова отговори на новия президент на РСМ: Скопие да чете внимателно документите на ЕС

Вицепрезидентът предложи на Скопие деликатно да чете документите на Евросъюза и решенията на Европейският съвет. Така тя отговори на новия президент на РСМ Гордана Силяновска, съгласно която на никое място в контракта за добросъседство с България няма изискване за смяна на конституцията.

В първото си изявление, откакто беше определена на поста, Силяновска прикани Гърция или Европейски Съюз " да посъветват България, че за история, просвета, завещание и език няма да се договаря ".

Според Силяновска нито един член в контракта (за другарство и добросъседство) с България не споделя, че РСМ би трябвало да промени конституцията си.

В отговор вицепрезидентът акцентира, че тонът на Скопие е непроизводителен, съобщи БНР.

" На базата на френското предложение, само че то към този момент не е единствено френско предложение, то от дълго време е формален документ на Европейския съюз, резолюциите, които Европейският парламент одобри, където ясно са упоменати какво е смисъла на Договора за добросъседство, както и на Преспанското съглашение. От тук нататък предлагам деликатно да се види процедурата – какви са нужните условия, с цел да има междуправителствена конференция, какво ще следи Европейската комисия като оценъчни отчети. Така че имат доста работа, а методът, по който в последно време се води разговорът с нашата страна – най-малкото непроизводителен и лекомислен ", съобщи Йотова. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР