Русия през последните месеци атакуваше мащабно енергийната инфраструктура на Украйна,

...
Русия през последните месеци атакуваше мащабно енергийната инфраструктура на Украйна,
Коментари Харесай

Агресорът променя фокуса на атаките, за да блокира изпращането на изтребители F-16 в Украйна

Русия през последните месеци атакуваше огромно енергийната инфраструктура на Украйна, само че в този момент промени фокуса си преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон, написа Le Monde.

Руснаците към този момент интензивно нападат украински военновъздушни бази, с което желаят да блокират прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна и да покажат, че ще могат да ги унищожават, когато влязат на въоръжение в украинските Военновъздушни сили.

Според анализаторите този напън значително е обвързван с идното публично приемане от Украйна на първите изтребители F-16, които западните страни дават обещание да трансферират в страната от доста месеци, пишат Факти.бг. Към днешна дата няма достоверна информация, че изтребители F-16 към този момент са в Украйна – макар известията на съветски Z-блогъри за унищожени такива.

В рамките на няколко дни няколко огромни съветски офанзиви са блъснали украински бази, съгласно известия, доказани от съветски и западни източници. Бе обявено за шест изумени изтребителя Су-27 в базата в Миргород. Украинците не отхвърлиха тези загуби, макар че се пробваха да ги омаловажат.

Ударите отразяват желанието на Русия да " покаже мускули, с цел да накара украинците и техните поддръжници да се замислят в решителен миг " за доставката на F-16.

Прехвърлянето на бойни самолети F-16 в Украйна няма да отнеме доста време. Но това, което лишава доста време за осъществяване, е построяването на потенциал за поддръжка и отбрана на тези изтребители. Украйна няма задоволително количество противовъздушна защита – нещо, за което Зеленски сигнализира отдавна.

Големият проблем за украинците е, че нямат стратегическа дълбочина: никоя част от територията им не е обезопасена.

Липсата на системи за противовъздушна защита се усложнява от различен главен проблем за Киев: възходящият брой съветски офанзиви, употребяващи планиращи бомби. Трудни за разкриване, те биват изстрелвани от самолети отвън обсега на украинската защита.

F-16 могат да оказват помощ за ограничение на тези офанзиви, само че самолетите, които ще бъдат изпратени на украинците, не са най-модерните. Ефективността на самолетите ще зависи и от оръжейните системи, доставени с тях. Освен това, броят на обещаните самолети наподобява непълен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР