Вицепрезидентът на VMware Венцислав Почекански има над 20 години опит

...
Коментари Харесай

Българин стана вицепрезидент на VMware


Вицепрезидентът на VMware Венцислав Почекански има над 20 години опит в софтуерната промишленост
(снимка: VMware)

Венцислав Почекански стана вицепрезидент по научно-развойна активност в софтуерния колос VMware. Това е второто предопределение на вицепрезидент от българския офис, откакто през 2019 година Диана Стефанова зае позицията вицепрезидент Регионални тактики за развиване.

В новата си роля Венцислав ще управлява софтуерните екипите на VMware Carbon Black от 320 експерти в България, Индия и Израел. Заедно с екипа в Съединени американски щати, те създават продуктите за киберсигурност на компанията. Бизнес звено по киберсигурност във VMware България беше учредено от Венцислав през 2020 година и към този момент наброява 100 индивида.

„ Имаме визия за свят, предпазен от хакерски атаки, а задачата ни е да трансформираме сигурността посредством BigData и разбори в облака. Екипът ни се разраства световно и тази година единствено в България целим да притеглим над 50 надарени софтуерни инженери от всяка точка на страната ”, показа Венцислав Почекански.
още по темата
С над 20 години опит в софтуерната промишленост, той е взел участие в основаването на мултимедийни системи, компютърни игри, артикули за телеметрия, виртуализация, ръководство и автоматизация в фирмите Sciant, Docker и VMware.

Венцислав има магистърска степен по „ Информатика “ със специализация „ Компютърна графика ” от Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”. Женен е, с две деца. В свободното си време свири на барабани и кара мотор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР