Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис създаде нова неяснота около намеренията

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис създаде нова неяснота около намеренията
Коментари Харесай

Камала Харис: С Байдън ще се борим за втори мандат

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис сътвори нова неизясненост към желанията на президента Джо Байдън да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, откакто се разграничи от свое изрично изявление по въпроса, направено по-рано през седмицата, съобщи ДПА.

"Президентът има намерение да се кандидатира и в случай че в действителност го направи, аз ще бъде претендентът му за вицепрезидент. Ще се кандидатираме дружно ", сподели Харис пред кореспондент на "Лос Анджелис таймс ", преди да отпътува от Калифорния със самолета си "Ер Форс 2 ".

Съветници на вицепрезидента авансово били уведомили журналиста, че Харис желае да обясни свое изявление, направено от нея в понеделник пред Си Ен Ен. В изявление пред водещия от телевизионния канал Дана Баш вицепрезидентът беше помолена да разяснява дали Байдън ще се кандидатира и дали тя самата не има намерение да се кандидатира за президент.

"Джо Байдън ще се кандидатира за преизбиране, а аз ще бъда неговият претендент за вицепрезидент ", сподели Харис. "Точка. "

Съзнателно направеното обяснение сигурно ще повдигне въпроси към желанията на Байдън, които са предмет на спекулации още от изборите през 2020 година, отбелязва ДПА. Байдън, който е на 79 години, е най-възрастният президент в американската история.

Виден демократ, непосредствен до Белия дом, съобщи, че думите на Харис не са знак, че Байдън е размислил по отношение на опцията да се кандидатира. Байдън и други представители на американското президентство са казвали неведнъж, че той се чака да се кандидатира на изборите през 2024 година

Уточняващото изявление на Харис е имало за цел да се избегне потреблението на безапелационни формулировки, които автоматизирано биха задействали законовите условия към Байдън следователно да записва публично предизборната си акция във Федералната изборна комисия и да стартира набиране на финансови средства в нейна поддръжка, изясни демократът, който пожела анонимност.

Въпреки всичко доста демократи спекулират в персонални диалози за бъдещето на Байдън и за това дали Харис, която има невисок рейтинг на публично утвърждение, към момента е любимецът за претендент за президент, в случай че Байдън откаже да се яви на изборите.

Двусмислените изявления на Харис за желанията на Байдън, два дни след първичните си думи пред Си Ен Ен, евентуално ще засилят тези спекулации, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР