Вицепрезидентът на руската Loko-Bank – 28-годишната Кристина Байкова, е паднала

...
Вицепрезидентът на руската Loko-Bank – 28-годишната Кристина Байкова, е паднала
Коментари Харесай

Отново мистериозна смърт в Русия: вицепрезидентът на „Локо-Банк“ Кристина Байкова падна от 11-ия етаж

Вицепрезидентът на съветската Loko-Bank – 28-годишната Кристина Байкова, е паднала от прозореца на 11-ия етаж на жилището си на бул. Ходински в Москва, оповестява Daily Mail.

Това се е случило в ранните часове на предишния петък.

По време на случая тя е била с 34-годишния си другар. Започнало е следствие на гибелта ѝ.

Трагичната вест идва на фона на поредност от необясними смъртни случаи на високопоставени чиновници и предприемачи от началото на войната на Владимир Путин в Украйна през февруари предходната година.

През май тази година съветският заместник-министър на науката, за който се твърди, че е критик на нашествието в Украйна, умря ненадейно, откакто се разболя съществено по време на полет за Москва.

През април енергийният необут Игор Шкурко беше открит мъртъв в затворническата си килия, откакто беше упрекнат във взимане на рушвет. Той е бил заместител общоприет шеф на съветската енергийна компания Якутскенерго и член на пропутинската политическа партия „ Единна Русия “, само че участието му беше прекъснато след обвиняването за рушвет.

Само два месеца преди този момент съветският петролен магнат Вячеслав Ровнейко, 59, беше „ открит в безсъзнание “ късно през нощта в дома си.

През февруари Марина Янкина – почитан чиновник на съветската защита, беше открита мъртва, откакто падна от прозорец. Докладите споделят, че това е хипотетично самоубийство, само че това постоянно се декларира в такива случаи в Русия, преди да бъде извършено следствие или обстоятелствата да бъдат известни.

Генерал-майор Владимир Макаров – съветски военачалник, неотдавна уволнен от Путин – също беше открит мъртъв като още веднъж се допуска самоубийство.

На 26 декември Павел Антонов – най-богатият народен представител от съветската Дума и критик на Путин – почина в Индия, падайки от прозорец на хотел. Човекът, който е бил с него – Владимир Биденов, беше открит мъртъв в същия хотел четири дни по-рано.

Алексей Маслов, 69, някогашен шеф на съветските сухопътни сили, умря в болница на 25 декември, а Александър Бузаков – който беше началник на съветските „ адмиралтейски корабостроителници “ в продължение на десетилетие – умря на 24 декември 2022 година

През юли 76-годишният Евгений Лобачов – пенсиониран генерал-майор от Федералната работа за сигурност на Руската федерация – беше открит мъртъв в Москва с револвер наоколо.

Други скорошни смъртни случаи включват редактор на известно съветско пропагандно списание, вицепрезидент на Газпромбанк и почитан чиновник на Газпром.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР