Вицепрезидентът на руската Газпромбанк Игор Волобуев е напуснал Русия и

...
Вицепрезидентът на руската Газпромбанк Игор Волобуев е напуснал Русия и
Коментари Харесай

Скандално: Вицепрезидентът на Газпромбанк отиде да се бие за Украйна

Вицепрезидентът на съветската " Газпромбанк " Игор Волобуев е напуснал Русия и е отишъл да се бие за Украйна.

Роденият в Украйна шеф на една от най-големите съветски частни банки твърди, че " към този момент не може да бъде в Русия " и че желае да " изличи " съветското си минало.

В изявление за самостоятелния съветски вестник The Insider Волобуев споделя, че към този момент не могъл да следи какво става в украинския народ. " Не можех повече да съм в Русия. Аз съм украинец по народност, роден съм в Ахтирка, към този момент не можех да следя извън какво прави Русия с моята татковина ".

" Дойдох да се боря с оръжие в ръцете за своята татковина. Важна са за мен Ахтирка (град в Сумска област - бел. ред.) и Украйна. Посещението ми е като смирение, желая да се измия от съветското си минало. Искам да остана в Украйна до успеха ", упорства Волобуев.

Волобуев е работил шест години в " Газпромбанк ", дъщерно сдружение на съветския енергиен колос, както и в самия Газпром в разстояние на над 16 години.

" Ще остана в Украйна до успеха ", споделя Волобуев. " Родината ми в този момент е в заплаха и не мога да пребивавам, до момента в който убиват татко ми, който живее в Ахтирка, когато убиват и мои родственици, познати, другари ".

Бащата на Волобуев прекарва цялостен месец в студено мазе преди да бъде евакуиран.

" Това (руската инвазия) е интернационално закононарушение от страна на Путин, съветските управляващи и съветския народ. Защото тук не Путин убива украинци, не Путин краде тоалетни чинии, не Путин изнасилва дами. Това е съветският народ ", посочи той.

Волобуев разяснява и гибелта на някогашния вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев и фамилията му. Руските медии оповестиха, че топ мениджърът е умъртвил жена си и детето си, а по-късно се е самоубил. Волобуев не има вяра в тази версия и счита случилото се за инсценирано самоубийство.

ТЕМА преди 29 минути 315 преди 1 час 723 преди 1 час 486
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР