Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и областният управител на

...
Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и областният управител на
Коментари Харесай

Вижте как вицепрезидент и губернатор пеят Странджанската марсилеза с бабите от Еркеч на Петрова нива

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова изпяха химна на Странджа - "Ясен месец " с бабите от читалището в поморийското село Козичино. Това се случи на днешния родолюбив събор на "Петрова равнища ".

Уникалният миг бе уловен от кореспондент на Флагман.бг в края на обиколката на госпожа Йотова на паметното място. Малко преди влизането в храма-костница "Света Петка ", където бе отслужена заупокойна молитва в памет на починалите преображенци, вицепрезидентът сама спря при колоритните баби с национални носии.

Почти на тичешком дойде кметът на Поморие Иван Алексиев, който показа дамите. Той има за какво да е горделив с тяф - те са същинско благосъстояние освен за Поморие, а и за целия район. "Това са нашите еркечки (от село Козичино) баби ", сподели Иван Алексиев. Вицепрезидентът се заинтригува от тях и ги помоли да изпеят нещо, а те незабавно в един глас подванаха припева на най-емблематичната странджанска ария - "Ясен месец " на Сава Попсавов, наричана "Странджанската марсилеза ".

Вижте какво стана по-късно:



Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР