Вицепрезидентът на Лукойл Виталий Робертус е починал внезапно няколко месеца

...
Вицепрезидентът на Лукойл Виталий Робертус е починал внезапно няколко месеца
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Лукойл умря внезапно на 53 г.

Вицепрезидентът на " Лукойл " Виталий Робертус е умрял ненадейно няколко месеца преди да навърши 54-годишна възраст.

Руският петролен колос удостоверява новината, само че не оповестява каква е повода за гибелта му.

" С надълбоко огорчение оповестяваме, че скоропостижно умря вицепрезидентът на компанията Виталий Владимирович Робертус. В нашата памет той ще остане като надарен началник, многообразен човек, радушен приятел ", се споделя в информацията, представена от " Комерсант ".

Робертус е работил 30 години в " Лукойл ", като е почнал от позиция на икономист и по-късно е " минал през всички стадии на професионалното израстване ", както се споделя в прессъобщението на петролната компания.

" Комерсант " обръща внимание и на това, че Робертус е бил разпален авиомоделист, съосновател на авиационен състезателен клуб на име RUSJET и архитект и изпитател на " над 100 безпилотни апарата ".



Това е следващият смъртен случай на най-високо равнище в " Лукойл " от началото на съветската инвазия в Украйна.

През май 2022 година умря някогашният вицепрезидент Александър Суботин.

През септември 2022 година умря шефът на компанията Равил Маганов, за който се твърдеше, че " паднал от прозореца " на болница в Москва.

През октомври 2023 година умря ненадейно и ръководителят на борда на шефовете Владимир Некрасов, като се твърдеше, че гибелта му е настъпила в резултат на сърдечна непълнота на 66 година

Руските медии считат, че това е 18-тият следващ смъртен случай на върховен съветски управител в областта на енергетиката за последните две години.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР